Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, văzută cu şanse bune să termine pe primele două locuri în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

România, văzută cu şanse bune să termine pe primele două locuri în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022
Comentarii

România este creditată cu şanse bune să termine pe unul dintre primele două locuri în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

România nu a început cu dreptul preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, dar este creditată în continuare cu şanse mari să termine pe locul 1 sau 2.

Echipa lui Mirel Rădoi a obţinut doar trei puncte în primele trei meciuri, marea dezamăgire fiind înfrângerea suferită în Armenia.

Inclusiv Mirel Rădoi a anunţat că se gândeşte să plece de la echipa naţională după acel meci, dar în cele din urmă s-a răzgândit şi va continua pe banca "tricolorilor" în aceste preliminarii.

După startul ratat, România ocupă locul 4 în clasamentul grupei J, care arată astfel: 1. Armenia 9 puncte, 2. Macedonia de Nord 6 puncte, 3. Germania 6 puncte, 4. România 3 puncte, 5. Islanda 3 puncte, 6. Liechenstein 0 puncte.

Chiar şi aşa, România e creditată cu şanse bune să termine între primele două locuri. "Tricolorii" au cota 1.90, fiind urmaţi de Macedonia de  Nord (cota 2.50), Armenia (cota 2.75), Islanda (cota 7.00) şi Liechtenstein (cota 151.0). Germania nu are cota trecută, având în vedere că va termina foarte probabil pe un loc fruntaş. Toate aceste cote sunt preluate din oferta operatorului Unibet. De asemenea, toate meciurile echipei naţionale vor fi disponibile şi în secţiunea pariuri live la Unibet, cu o mulţime de opţiuni care de care mai atractive.

În ce priveşte şansele de a termina pe primul loc, care asigură calificarea directă la Cupa Mondială, România  este văzută cu a doua şansă, dar are o cotă  foarte mare. Favorită este Germania, cu cota 1.10, urmată de România, cu cota 9.00. Urmează Macedonia de Nord (cota 17.00), Armenia  (cota 31.00), Islanda (cota 41.00) şi Liechtenstein (cota 501.0).

Cum ne putem califica de pe locul 2

În  timp  ce locul 1 din preliminarii duce direct la Cupa Mondială din 2022, pentru echipele de  pe locul 2 calculele sunt ceva mai complicate. Ele vor intra, alături de cele mai bune două câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două meciuri de baraj, la finalul cărora se vor decide încă  trei echipe calificate.

Astfel, cele 10 ocupante ale  locurilor 2 din preliminarii şi cele 2 venite din Liga Naţiunilor vor disputa în primă  fază un baraj în prima manşă. Învingătoarele se vor duela între ele şi se vor stabili astfel şi celelalte trei echipe calificate la Cupa Mondială.

Ce urmează pentru echipa naţională în acest an

Următoarea acţiune a echipei naţionale va avea loc în luna iunie, când vom disputa două meciuri amicale. Mai întâi pe 2 iunie, de la ora 21:45, contra Georgiei, pe teren propriu, iar apoi pe 6 iunie, în deplasare cu Anglia, de la ora 19:00.

Următoarele meciuri oficiale vor avea loc în luna septembrie şi sunt foarte importante, în contextul în care echipa noastră a pierdut cu Armenia şi nu prea mai are voie să facă paşi greşiţi. Astfel, pe 2 septembrie, de la ora 21:45, vom juca în Islanda, iar trei zile mai târziu, de la aceeaşi oră, vom primi vizita Liechtenstein. Pe 8 septembrie, de la ora 21:45, jucăm în Macedonia de Nord.

Luna octombrie aduce alte două meciuri din preliminarii. Pe 8 octombrie, de la 21:45, jucăm în deplasare în Germania, iar trei zile mai târziu Armenia vine la Bucureşti.

Grupa de calificare se încheie în noiembrie, când vom întâlni, pe 11, Islanda pe teren propriu şi vom încheia pe 14, contra Liechtenstein, în deplasare.

Cupa Mondială se va disputa între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022, în Qatar. România nu s-a mai calificat la Cupa Mondială din 1998.

Afla mai multe despre: preliminariiechipa naţională 

viewscnt
Articole similare