Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rudar Velenje - FCSB 0-2. Teixeira a fost omul meciului, vicecampioana României este aproape calificată în turul III

Rudar Velenje - FCSB 0-2. Teixeira a fost omul meciului, vicecampioana României este aproape calificată în turul IIIgalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB a câştigat cu 2-0 în faţa lui Rudar, în deplasare, în prima manşă a turului II din Europa League. Jucătorii lui Dică au suferit însă în prima repriză, în faţa unui adversar foarte slab. Returul se va juca peste o săptămână.

Într-o atmosferă de amical, pe un stadion cu doar 2.500 de locuri - cel mai mic pe care FCSB a jucat vreodată în cupele europene - vicecampioana României şi-a început aventura în acest sezon al Ligii Europa. Meciul a început bine pentru FCSB, cu gol în minutul 5, după ce Man a transformat o centrare excelentă a lui Morais, la colţul lung. A fost însă singurul moment de strălucire al FCSB-iştilor, în prima repriză.

Imediat după ce a primit gol, Rudar a început să pună presiune, iar poarta apărată de Bălgrădean a rămas nederanjată doar pentru că adversarii şi-au arătat limitele la finalizare. FCSB a atacat rar, jocul de pase a lipsit, iar inspiraţia pe faza ofensivă a fost aproape inexistentă. Au ieşit în evidenţă doar jocul ambiţios al lui Teixeira, urcările lui Morais şi - uneori - Moruţan, prin tehnica sa. În rest, FCSB a avut în prima parte un joc monoton şi a intrat la vestiare doar cu un şut tras pe poartă - cel de la faza golului.

În partea a doua, Dică l-a înlocuit pe Gnohere cu Florin Tănase şi FCSB a început din nou să conteze în atac, mai ales că cei de la Rudar au dat mari semne de oboseală. Ocaziile au început să se înmulţească, Teixeira a marcat în minutul 59, dar golul a fost anulat pentru un presupus off-side la Florin Tănase, care sărise peste minge.



Slovenii au picat, iar FCSB a defilat după minutul 70. Golul a venit firesc, după o centrare excelentă a lui Romario Benzar, pe care neobositul Teixeira a transformat-o în gol. Tot Teixeira l-a lăsat singur cu portarul pe Florin Tănase, în minutul 76, dar atacantul intrat în locul lui Gnohere a tras în goalkeeper-ul advers. Tănase a mai ratat o ocazie foarte mare, în minutul 87, când a tras pe lângă din 6 metri.

FCSB s-a impus până la urmă cu 2-0, la capătul unui meci în care cel mai bun jucător a fost un mijlocaş care va împlini 38 de ani, Filipe Teixeira.


Echipele de start:

Rudar Velenje: Pridigar - Pusaver, Tomasevic, Vasiljevic, Pisek - Muic - Parfitt-Williams, Trifkovic, Bolha, Tucic - Radic

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Momcilovic, Junior Morais - Qaka, Pintilii - Man, Moruţan, Teixeira - Gnohere


Min. 90+4 Fluier final, FCSB este aproape calificată în turul III al Europa League.


Min. 87 Tănase ratează încă o ocazie uriaşă. Jakolis a centrat pe jos, în 6 metri, dar Tănase a tras pe lângă poartă.


Min. 86 Morais a încercat să intre în concursul pentru golul anului. Fundaşul FCSB-ului a făcut o ”foarfecă” de la peste 20 de metri, mingea s-a dus însă peste poartă.


Min. 81 Teixeira este înlocuit cu Filip. Portughezul a fost cel mai bun jucător de pe teren.


Min. 76 Ratare incredibilă a lui Florin Tănase. Teixeira l-a lăsat singur cu portarul, Tănase a plecat în sprint de la 35 de metri, dar a tras în goalkeeper-ul advers.


Min. 74 GOL FCSB! Benzar trimite o centrare excelentă, Teixeira preia de lângă un adversar şi înscrie cu un şut din 6 metri.


Min. 71 Ocazie foarte mare pentru FCSB. Centrare de pe stânga, Tănase deviază frumos şi nimereşte transversala.


Min. 70 Cea mai frumoasă fază făcută de FCSB în acest meci. Benzar a centrat pe jos, Teixeira a scos la şut, Tănase a venit din spate şi a tras la colţul lung, portarul lui Rudar a apărat însă.


Min. 67 Qaka are în continuare probleme, dar ţine să joace în continuare. Medicii i-au fixat degetul într-o atelă. Între timp, Moruţan a fost înlocuit cu Jakolis.


Min. 64 Qaka are din nou probleme medicale. De această dată, şi-a scrântit un deget, iar medicii au încercat să i-l pună la loc. În meciul cu Astra, din prima etapă, Qaka a fost scos pe braţe după ce s-a accidentat.


Min. 59 GOL ANULAT pentru FCSB. Benzar a centrat pe jos, Tănase a sărit peste minge, care a ajuns la colţul lung, Teixeira a venit din spate şi a marcat cu poarta goală. Arbitrul a considerat însă că a fost off-side la Florin Tănase.


Min. 57 O nouă acţiune periculoasă în careul FCSB-ului. Bolha primeşte în careu, Pintilii intră prin alunecare, Bolha driblează, dar îşi face mingea prea lung şi este aut de poartă.


Min. 54 FCSB putea face 2-0. Florin Tănase se descurcă bine în stânga, aproape de linia de fund, trage din acel unghi, mingea este respinsă în 5 metri, Pintilii este blocat în momentul în care se pregătea să reia.


Min. 52 Lovitură liberă pentru FCSB de la 18 metri, uşor lateral-dreapta. Momcilovic trage direct în braţele portarului.


Min. 48 Rudar încearcă în continuare să egaleze. Tucic trage din voleu de la 17 metri, mingea se duce însă foarte depoarte de ţintă.


Min. 46 A început repriza a doua. La pauză a intrat Tănase şi a ieşit Gnohere.


Min. 45+2 S-a terminat prima parte. FCSB a avut un singur şut pe poartă în prima repriză, cel de la faza golului. Meci slab făcut de jucătorii lui Dică.


Min. 45+1 Moruţan are o acţiune personală în careu, în partea dreaptă, şutul din unghi închis trece puţin peste transversală.


Min. 44 Una dintre puţinele situaţii în care FCSB este în careul advers. Moruţan centrează pe 6 metri, Gnohere nu reuşeşte să ajungă la minge.


Min. 41 Contraatac al lui Rudar, sunt trei sloveni contra doi jucători de la FCSB, însă Planici reuşeşte să respingă în aut.


Min. 37 Teixeira driblează din stânga spre centru un adversar, încearcă un şut plasat, de la 15 metri. mingea este deviată în corner.


Min. 34 O nouă ocazie pentru Rudar. Tucic reia cu capul o centrare de pe stânga, Bălgrădean reuşeşte să surprindă. FCSB n-a mai avut vreo realizare importantă după ce a marcat.


Min. 30 Muic trage puternic de la 30 de metri, mingea trece la jumătate de metru peste transversală.


Min. 28 Un nou cartonaş galben pentru FCSB. De data aceasta, Teixeira este cel avertizat.


Min. 24 Ocazie mare la poarta FCSB-ului. Parfitt-Williams centrează periculos în faţa porţii, la semi-înălţime, mingea trece de toată apărarea FCSB-ului, Radic se întinde să împingă mingea în poartă, dar nu ajunge. Sunt momente bune pentru sloveni, care pun presiune pe apărarea FCSB-ului


Min. 21 Moruţan bate bine un corner, Gnohere ajunge în prim-plan, dar este blocat chiar în momentul şutului.


Min. 18 Gnohere faultează din spate, la 40 de metri de poarta FCSB-ului şi primeşte cartonaş galben. Lovitura liberă nu aduce însă niciun pericol la poarta lui Bălgrădean.


Min. 14 Gnohere preia pe piept la marginea careului mare, încearcă o pasă cu câlcâiul pentru urcarea lui Dennis Man, mingea este lovită prea tare şi iese în aut de poartă.


Min. 10 FCSB nu impresionează prin joc, dar valoarea adversarului o ajută să controleze jocul. A venit şi primul şut pe poartă a lui Rudar, din afara careului, direct pe Bălgrădean, care a prins fără probleme.


Min. 5 GOL FCSB! Junior Morais centrează excelent la colţul lung, Dennis Man se înalţă peste jucătorul care-l marca şi înscrie cu o lovitură de cap.


Min. 4 Primul cartonaş galben al meciului. Muic îl loveşte cu cotul pe Moruţan şi este avertizat.


Min. 1 Fluier de start. FCSB atacă în această repriză la poarta din stânga.


UPDATE 18:10 Anda Maxim ne-a adus ultimele informaţii de la faţa locului.

UPDATE | Nicolae Dică a schimbat sistemul. Faţă de meciul cu Astra, când a mers pe 4-3-3, antrenorul roş-albaştrilor a preferat o aşezare 4-2-3-1 pentru deplasarea de la Velenje


UPDATE 18:10 Jucătorii vicecampioanei au ieşit la încălzire. Este cod galben de ploaie la Velenje


UPDATE 17:50 Jucătorii lui Nicolae Dică au ieşit la inspecţia gazonului. Plouă la Velenje, dar suprafaţa de joc arată foarte bine.


UPDATE 16:30 | Reporterul Telekom Sport, Anda Maxim, ne aduce ultimele informaţii de la Velenje, cu două ore înainte de startul partidei dintre Rudar şi FCSB


Vicecampioana Ligii I ia startul în cupele europene pentru al 11-lea an consecutiv, iar aşteptările sunt de calificare în grupe, în condiţiile în care echipa este cap de serie. Echipa s-a calificat de patru ori în grupe în ultimii cinci ani. Totuşi, o singură dată a reuşit să iasă în primăvara europeană, chiar în sezonul trecut. Roş-albaştrii au terminat pe locul secund într-o grupă cu Viktoria Plzen, Lugano şi Hapoel Beer Sheva, apoi au înfruntat-o pe Lazio în 16-imi. Olimpico din Roma le-a fost capăt de drum elevilor lui Dică, după ce reuşiseră să se impună cu 1-0 la Bucureşti. La retur a fost 5-1 pentru capitolini.

„O partidă foarte importantă pentru noi. Avem obiectiv calificarea în grupe. Rudar e o echipă bună, care încearcă să aibă mereu posesia. Chiar dacă a pierdut clar cu Maribor, consider că ne aşteaptă o partidă grea. Pot juca în trei sisteme diferite. Ei sunt periculoşi şi pe contraatac, au trei jucători în faţă care ne pot pune probleme: Tucic, Radic şi Kamara” - a spus Nicolae Dică înainte de meci. 

LIVE Rudar - FCSB turul II preliminar Europa League

Echipa lui Nicolae Dică nu a avut parte de un debut fericit de sezon. Roş-albaştrii au pierdut meciul de debut în faţa celor de la Astra, scor 0-1, iar jocul prestat a produs multă îngrijorare în rândul fanilor. După un singur meci, antrenorul stelist este gata să renunţe la sistemul de joc 4-3-3, pe care l-a testat toată perioada de pregătire. În amicale, FCSB a arătat extrem de bine. A remizat cu FC Brugge şi cu Ajax, scor 1-1 în ambele partide, apoi a cedat greu în faţa vicecampioanei Greciei, PAOK Salonic, scor 1-2. În ultimul meci, roş-albaştrii au reuşit să obţină o victorie, 2-1 cu Al Gharafa.

Rudar vine după un eşec greu de digerat în prima rundă din Slovenia, 0-5 pe teren propriu cu NK Maribor, clubul fanion din această ţară. Totuşi, în turul precedent din Europa League, slovenii s-au impus cu 10-0 la general în faţa lui Tre Fiori, o formaţie din San Marino ce-i drept. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbrudar velenjeeuropa league 

viewscnt
Articole similare