Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rugby | Vern Cotter s-a alăturat staff-ului Stejarilor în calitate de consultant

Rugby | Vern Cotter s-a alăturat staff-ului Stejarilor în calitate de consultant

Rugby

Comentarii

Antrenorul neozeelandez Vern Cotter s-a alăturat staff-ului tehnic al echipei naţionale de rugby a României, în calitate de consultant în perioada pregătirii Cupei Mondiale de Rugby, urmând să fie alături de Stejari şi în timpul competiţiei din Franţa, informează Federaţia Română de Rugby.

Cotter a mai fost prezent la câteva din antrenamentele echipei din această primăvară, în timpul participării la Rugby Europe Championship.

„Mă bucur să fac parte din aventura României la Cupa Mondială de Rugby. Am urmărit antrenamentele echipei încă de la începutul acestui an, din Rugby Europe Championship şi voi fi implicat în calitate de consultant pentru Cupa Mondială, sperând că Stejarii vor progresa şi vor face jocuri bune, depăşind aşteptările tuturor.”, a declarat Vern Cotter.

În vârstă de 61 de ani, acesta are un palmares impresionant, făcând parte din staff-ul tehnic al echipei Crusaders între 2005 şi 2006, ca antrenor de înaintare, apoi între 2006 şi 2014 a antrenat în Franţa, în Top 14 pe Clermont, după care din 2014 a preluat naţioanala Scoţiei. A participat cu „Ciulinii” la Cupa Mondială de Rugby din 2015, fiind cel mai de succes antrenor al acestora în era profesionistă, având un procentaj de victorii de 53%, reuşind să învingă în sezonul 2016-2017 al Turneului celor 6 Naţiuni, Irlanda, Ţara Galilor şi Italia. A revenit în Franţa unde a antrenat, din nou în Top 14, pe Montpellier, după care din 2020 a preluat naţionala Fiji, calificată la Cupa Mondială din Hexagon, demisionând la începutul acestui an, din motive personale.

Luna trecută, Cotter a semnat un contract de doi ani cu echipa neozeelandeză Blues, care evolueză în DHL Super Rugby Pacific.

La Cupa Mondială de Rugby, Stejarii se află în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Afla mai multe despre: rugbyvern cotternaţională românieistaff tehnic 

viewscnt
Articole similare