Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ruşinos" | A încercat să aducă un omagiu, dar a fost eliminat. Ce a păţit jucătorul lui Villarreal şi cum au răbufnit fanii echipei

"Ruşinos" | A încercat să aducă un omagiu, dar a fost eliminat. Ce a păţit jucătorul lui Villarreal şi cum au răbufnit fanii echipei
Comentarii

Villareal s-a impus, duminică seară, cu 2-1, în faţa Almeriei, după un meci tensionat.

Nou-promovata a deschis scorul în minutul 31, la capătul unui contraatac finalizat cu sânge rece de Mellero. „Submarinul galben” a egalat în minutul 56, moment în care s-a produs cel mai controversat moment al confruntării.

Alex Baena a finalizat cu capul, la colţul lung, centrarea lui Dani Parejo, dar, peste un minut, a fost eliminat.

Tânărul mijlocaş, în vârstă de 21 de ani, şi-a ridicat tricoul după marcarea golului, pentru a aduce un omagiu fostului vicepreşedinte Jose Manuel Llaneza.

Arbitrul Ricardo de Burgos Bengoetxea i-a arătat al doilea cartonaş galben, ce i-a adus implicit eliminarea. Baena primise primul cartonaş cu câteva minute înainte, pentru un fault.

Decizia arbitrului a creat un adevărat scandal, în care şi un jucător de rezervă al gazdelor a fost eliminat pentru proteste. Nu doar pe teren, ci şi în online, lumea a fost iritată de eliminarea lui Baena. Internauţii au catalogat drept ”ruşinoasă şi ridicolă” expulzarea mijlocaşului de la Villarreal.

Jucătorii ”Submarinului Galben”  nu s-au speriat şi au lovit decisiv în ultimul minut al prelungirilor.

Nicolas Jackson a finalizat perfect un contraatac de manual şi a adus a 5-a victorie stagională a echipei sale.

La finalul partiei, toţi jucătorii lui Villarreal s-au strâns la centrul terenului pentru a-l omagia pe fostul vice-preşedinte al clubului

Cine a fost José Manuel Llaneza?

José Manuel Llaneza a decedat la vârsta de 74 de ani, în decursul săptămânii trecute, după ce a pierdut lupta cu leucemia.

El a fost internat în spital încă din luna februarie, iar decesul său a fost anunţat pe site-ul clubului.

Pe seama lui Llaneza este pusă ascensiunea incredibilă din ultimii 30 de ani a ”Submarinului Galben”. El a devenit parte din conducerea clubului în 1994, iar, pe parcursul anilor, a ocupat funcţia de CEO şi manager, înainte de a fi vice-preşedinte.

Cu Llaneza, Villarreal a promovat pentru prima dată in primul eşalon al fotbalului spaniol, în 1998. De atunci, valencienii au bifat 23 de sezoane în La Liga, lipsind în doar două rânduri. În acest timp, Villarreal a câştigat Europa League, în 2021, singurul trofeu major din istoria clubului.

Afla mai multe despre: villarreal 

viewscnt
Articole similare