Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sarri e istorie la Juve! Două nume importante se bat pentru scaunul de antrenor al campioanei Italiei. Cine este marele favorit

Sarri e istorie la Juve! Două nume importante se bat pentru scaunul de antrenor al campioanei Italiei. Cine este marele favorit

Juventus

Comentarii

Clubul Juventus Torino a anunţat, sâmbătă, eliberarea din funcţie a tehnicianului Maurizio Sarri. Simone Inzaghi şi Mauricio Pochettino sunt primele nume pe care Juve le va lua în calcul pentru viitor.

Juventus l-a demis pe Maurizio Sarri. Italienii au făcut anunţul oficial în cursul zilei de sâmbătă

“Juventus FC anunţă că Maurizio Sarri a fost eliberat din funcţia de antrenor al primei echipe. Clubul îi mulţumeşte antrenorului pentru că a scris o nouă pagină în istoria clubului Juventus, cu al nouălea titlu consecutiv”, se arată pe site-ul grupării italiene. Eliminarea prematură din UEFA Champions League i-a fost fatală lui Sarri. Ce va urma acum pentru Cristiano Ronaldo şi restul campionilor Italiei?

Simone Inzaghi şi Mauricio Pochettino în pole-position pentru postul de antrenor la Juventus Torino

Presa italiană, în special ce apropiată de Juventus, anunţă deja două nume de antrenori care pot ajunge pe banca bianconerilor.

Simone Inzaghi, tehnicianul lui Lazio Roma, are avantajul de a cunoaşte foarte bine fotbalul din Italia şi de a se putea adapta uşor la nivel intern. Totuşi, în ciuda unor performanţe incontestabile în special la nivel de joc pe banca lui Lazio, Inzaghi nu are performanţe în Europa, detaliu care îl poate trage în jos în lupta pentru banca lui Juve. Numele său a mai fost vehiculat şi înainte de venirea lui Sarri, dar Juventus l-a ales atunci pe cel pe care l-a demis sâmbătă.

Mauricio Pochettino pare principalul favorit al conducerii. Argentinianul are deja pedigree european şi este liber de contract. A făcut o treabă excelentă în Anglia şi a dus-o pe Tottenham până în finala UEFA Champions League. Poch a vorbit la superlativ despre Cristiano Ronaldo în ultima vreme, semn că a ştiut să-şi pregătească terenul cumva. Iar fanii sunt încântaţi de fotbalul pe care argentinianul îl propune. Sosirea sa ar însemna o transformare completă a filosofiei de joc a lui Juve, dar Pochettino ştie să lucreze cu orice tip de jucător şi are marele avantaj de a ştii să promoveze la momentul potrivit, fotbalişti foarte talentaţi.

Italienii vehiculează alte două nume de posibili înlocuitori ai lui Sarri. Roberto Mancini ar fi unul dintre ele, dar sosirea sa pare dificil de realizat. Cealălală variantă este şi mai complicată. Tuttosport şi Gazzetta scriu că Zidane este de asemenea un nume pe care oficialii lui Juve îl vor neapărat pe banca actualei campioane a Italiei. O mutare aproape imposibilă în acest moment, ţinând cont de contractul pe care Zidane, fost jucător la Juve, îl are cu Real Madrid.

Afla mai multe despre: mauricio pochettino 

viewscnt
Articole similare