Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul continuă la Iaşi. ”A schimbat destinaţia banilor de la UEFA, e deturnare de fonduri”. De ce Poli riscă să nu primească licenţa pentru la anul

Scandalul continuă la Iaşi. ”A schimbat destinaţia banilor de la UEFA, e deturnare de fonduri”. De ce Poli riscă să nu primească licenţa pentru la anul

CSM Poli Iași

Comentarii

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Adrian Ambrosie a organizat o conferinţă de presă în care l-a atacat pe Horia Sabo. Atât Sabo cât şi Tibor Selymeş au avut accesul interzis la meciul Poli Iaşi - Concordia Chiajna. Gruparea ieşeană are un contract de asociere cu omul de afaceri Horia Sabo pe o perioadă de cinci ani, dar acesta este implicat într-un adevărat scandal cu primarul şi preşedintele clubului.

Ambrosie a atacat încă din startul conferinţei de presă: ”Ultima manevră pe care a făcut-o domnul Sabo a fost astăzi. Drepturile salariale nu au fost achitate pe data de 15 decembrie, aşa cum era normal şi aşa cum a promis jucătorilor, că nu vor fi întârzieri salariale. Şi a dat o dispoziţie, care a fost semnată pentru legalitate de avocatul Dan Idita, prin care a obligat departamentul financiar contabil sa schimbe destinaţia banilor pe care i-am primit de la UEFA cu destinaţia specială de finanţare a clubului de juniori din cadrul clubului. Această schimbare a destinaţiei considerăm că ar putea fi o deturnare de fonduri” a declarat Ambrosie.

Ambrosie spune că Sabo a încercat să învrăjbească jucătorii din lot: ”Noi ne bucurăm că jucătorii şi-au primit drepturile salariale, dar să faci această schimbare poate fi o deturnare de fonduri. Şi credem că ameninţările pe care le adresează compartimentului financiar-contabil, de a face cu prioritate unele plăţi, şi în special firmei lui Tibor Selymeş, mii de euro pe care acesta ar trebui să îi încaseze lunar.... noi credem că datoriile pe care le-am acumulat până în acest moment pot atrage neacordarea licenţei. A încercat să învrăjbească jucătorii, unora le-a dat salariile înainte, altora le-a zis să vină să ia salariile de la club şi nu vă spun ce atmosferă proastă a fost înaintea acestui joc. Sunt unii din octombrie care nu au primit drepturile salariale” a explicat Ambrosie.

Mai mult, preşedintele ieşenilor a lansat spre final încă o acuzaţie şi a avertizat că Poli Iaşi riscă să nu primească licenţa pentru sezonul viitor: ”Este un investitor fictiv. Este posibil să riscăm blocarea conturilor şi chiar să nu primim licenţa. Datoriile sunt foarte mari, nu vom permite o asemenea situaţie” a mai spus Adrian Ambrosie.

Ce datorii are Poli Iaşi

  • - Datorii total: 4.1 milioane lei
  • - Datorii către ANAF: 2.8 milioane lei
  • - Datorii către furnizori: 1.3 milioane lei
  • - 240.000 de lei restanţe către jucători plus chirii, prime şi bonusuri

Afla mai multe despre: adrian ambrosiehoria szabopoli iaşiscandal 

viewscnt
Articole similare