Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare de linii în Formula 1. Sauber i-a ales un coechipier surpriză lui Raikkonen pentru sezonul viitor

Schimbare de linii în Formula 1. Sauber i-a ales un coechipier surpriză lui Raikkonen pentru sezonul viitor

Formula 1

Comentarii

Alfa Romeo Sauber F1 îşi construieşte o echipă puternică pentru sezonul viitor, în care atacă locul 4 în clasamentul constructorilor.

Alături de Kimi Raikkonen, care se va despărţi de Ferrari la finalul sezonului, Sauber îl va alinia la start sezonul viitor pe italianul Antonio Giovinazzi (24 de ani), un pilot venit de asemenea pe filiera Ferrari.

Fostul pilot de rezervă de la Scuderia italiană are doar două curse la activ în Formula 1, plus alte câteva prezenţe pentru Sauber în antrenamentele libere. El îi va lua locul în echipă lui Charles Leclerc, despre care se ştie deja că va concura pentru Ferrari în sezonul viitor. Giovinazzi a reuşit cea mai bună performanţă a sa în Formula 1 chiar la cursa de debut, în Marele Premiu al Australiei, în 2017. A terminat atunci pe locul 12. A mai prins şi cursa următoare, în China, dar atunci nu a reuşit să termine cursa.

În 2019, Sauber îl va alinia la start şi pe Kimi Raikkonen, pilot finlandez care se va despărţi de Ferrari la finalul sezonului. Räikkonen a evoluat pentru Ferrari prima oară între 2007 şi 2009, după ce a pilotat pentru Sauber şi McLaren. El a fost campion mondial cu Ferrari în 2007. Doi ani mai târziu, Räikkönen a părăsit Formula 1 pentru a-şi încerca norocul la raliu. Dar a revenit în 2012 la Lotus, înainte de a merge din nou la Ferrari în 2014. El are 20 de victorii în palmares, din care nouă cu Ferrari.

Sosirile lui Raikkonen şi Giovinazzi îl vor scoate din echipă pe suedezul Marcus Ericsson, care va rămâne însă în anturajul echipei ca pilot de rezervă şi ca ambasador al brandului.

Cum va arăta  grila de start în 2019

Mercedes – Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas

Ferrari – Sebastian Vettel şi Charles Leclerc

Red Bull – Max Verstappen şi Pierre Gasly

Renault – Daniel Ricciardo şi Nico Hulkenberg

Haas – nu există informaţii

McLaren – Carlos Sainz şi Lando Norris

Force India – nu există informaţii

Toro Rosso – nu există informaţii

Sauber – Kimi Raikkonen şi Antonio Giovinazzi

Williams – nu există informaţii

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare