Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare la Viitorul! Gică Hagi, decizie neaşteptată după 12 ani. A fost nevoit să cedeze: "Era nemulţumit, nici el nu înţelegea"

Schimbare la Viitorul! Gică Hagi, decizie neaşteptată după 12 ani. A fost nevoit să cedeze: "Era nemulţumit, nici el nu înţelegea"

Farul Constanța

Comentarii

Viitorul trece prin una dintre cele mai grele perioade din ultimii ani. Echipa nu s-a regăsit sub comanda lui Ruben Barrera şi se zbate cu Mircea Rednic pe bancă. De asemenea, Gică Hagi şi Gică Popescu au schimbat strategia pentru acest sezon. Viitorul a ales să se bazeze pe jucători cu experienţă mai mult, în detrimentul celor din propria academie, contrar strategiei folosite de-a lungul existenţei clubului.

Viitorul e pe locul 11 în Liga 1, cu 28 de puncte şi are şanse mici de a mai prinde play-off-ul Ligii 1. Fosta campioană a României a schimbat strategia susţine Directorul General al Viitorului, Cristian Bivolaru. Clubul lui Gică Hagi a fost nevoit să apeleze la soluţii de avarie, în condiţiile în care jucătorii crescuţi din academie nu s-au impus în prima echipă. 

Gică Hagi, nevoit să accepte schimbarea de la Viitorul

În această iarnă, Viitorul a adus jucători cu experienţă la nivelul primei ligi. Mircea Rednic i-a ales pe Răzvan Grădinaru, Jo Santos, Tsoumou şi Sabala pentru a întări lotul, în timp ce Gabi Iancu, Luckassen, Martinez, Stoian, Tordai, Fernandez şi De Nooijer au plecat. 

Dacă până în acest moment Gică Hagi s-a considerat un formator şi a reuşit să propună constant jucători din propria academie în prima echipă, în acest sezon fluxul a pierdut din putere. 

De altfel, Gică Hagi a devenit "neliniştit" şi "nemulţumit" din acest motiv şi, pe deasupra, a fost îngrijorat de rezultatele primei echipe: "S-a considerat că riscul e prea mare să jucăm cu tineri, riscul play-out-ului era prea mare. Era dificil să te gândeşti că dacă arunci în joc tineri de 17-18 ani le poţi face faţă celorlalte cluburi din Liga 1. Cam asta a fost până acum. 

Gică Hagi e acelaşi, veşnic neliniştit, nemulţumit. Acum avea şi motive, pentru că rezultatele primei echipe nu au fost cele dorite. Şi el se agita şi încerca să înţeleagă cum de unii jucători, cei proveniţi din academie, care sunt jucători de prim-plan la naţională, nu mai reuşeau să dea acelaşi randament ca în sezonul trecut, dar lucrurile se aşază şi el devine altfel. Se concentrează mult pe academie. Şi acolo lucrurile s-au schimbat. Există o altă conducere tehnică, au mai fost aduşi nişte oameni, printre care şi Massimo Pedrazzini. Cred că lucrurile se întâmplă bine acolo", a declarat, pentru Look Sport, Cristian Bivolaru. 

Gică Hagi încearcă să propună nume noi în fotbalul românesc. "E o promoţie cu mai puţine nume sonore ca înainte"

"E o promoţie cu mai puţine nume sonore ca înainte şi asta a făcut ca să nu avem titular încă în prima echipă. Ei joacă la echipa a doua, dar le-au luat faţa unii jucători, precum Pitu, Louis Munteanu, plecat la Fiorentina. Sunt jucători interesanţi din această promoţie, care se antrenează cu echipa mare. Mai sunt Tucaliuc, Negrean, cei împrumutaţi", a mai spus oficialul Viitorului. 

  • Echipa de start a Viitorului din meciul cu Dinamo: Cojocaru (25 de ani) - R. Benzar (Benzar), Mladen (29 de ani), Dobrosavlevici (26 de ani), Boboc (21 de ani) - C. Matei (29 de ani), Artean (27 de ani), Ciobanu (23 de ani) - Grădinaru (25 de ani), Ganea (21 de ani), Jo (29 de ani)
  • Au mai jucat: Andronache (17 ani), Babunski (27 de ani), Gaztanaga (29 de ani), Pitu (18 ani), Tsoumou (30 de ani)
  • Echipa de start a Viitorului din 2018: Cojocaru - Boboc, Ţîru, Mladen, De Nooijer - Artean, T. Băluţă, Vînă - I. Hagi, Drăguş, Houri

Gică Hagi a plecat de pe banca Viitorului în urmă cu jumătate de an şi a continuat munca din academie. Acelaşi Cristian Bivolaru a recunoscut că Gică Hagi a fost ofertat de ŢSKA Sofia şi de echipe din Turcia şi Rusia. 

 

Afla mai multe despre: gica hagiviitorulgica hagi viitorulgica hagi regelegica hagi jucatoriviitorul constanta 

viewscnt
Articole similare