Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SE REIA LIGA 1 LA TELEKOM SPORT I Viitorul - Astra, duelul echipelor care şi-au vândut golgeterii! Cele mai importante informaţii despre meciul din această seară

SE REIA LIGA 1 LA TELEKOM SPORT I Viitorul - Astra, duelul echipelor care şi-au vândut golgeterii! Cele mai importante informaţii despre meciul din această seară

Superliga

Comentarii

Arena din Ovidiu programează încă din prima zi de fotbal intern din 2018 un duel extrem de important în lupta pentru un loc în play-off, cel dintre Viitorul şi Astra, nimeni altele decât ultimele două campioane ale României.

Dobrogenii sunt neînvinşi în ultimele şapte jocuri disputate în Liga 1 Betano pe teren propriu, interval în care au bifat şase victorii şi o remiză. Giurgiuvenii au avut un final de an excelent, cu patru succese şi un rezultat de egalitate în precedentele şase jocuri din campionat, singurul insucces fiind cel de la Iaşi, 1-0 pentru CSM Poli (3 decembrie 2017).
 
Astra a marcat cel puţin un gol în 18 dintre cele 22 de jocuri disputate până acum, capitol unde doar Universitatea Craiova (20 jocuri) şi CFR Cluj (19 jocuri) au stat mai bine.
 
Viitorul a strâns 11 meciuri fără gol încasat, poziţia a doua în acest clasament, după CFR Cluj (15 meciuri). Doar două goluri au primit elevii lui Gheorghe Hagi din faze fixe, cele mai puţine dintre toate cele 14 competitoare.
 
Este de remarcat faptul că ambele echipe şi-au cedat în această iarnă pe cei mai buni marcatori, George Ţucudean - 11 goluri, respectiv Alexandru Ioniţă 10 goluri, ambii fiind transferaţi de către CFR Cluj.
 
Viitorul şi Astra s-au mai întâlnit de 15 ori în Liga 1, de cinci ori s-au impus dobrogenii, de opt ori au câştigat giurgiuvenii, iar două jocuri s-au încheiat la egalitate.
 
Palmares cu Viitorul gazdă: şapte jocuri - trei victorii Viitorul - o remiză - trei victorii Astra.
 
Primul meci a avut loc pe 5 august 2012, la Constanţa şi a consemnat singura remiză albă dintre cele două combatante. Acestea erau antrenate la vremea respectivă de Cătălin Anghel (Viitorul), respectiv Bogdan Stelea (Astra).
 
În returul ediţiei 2012-2013, gruparea de la malul Dunării s-a impus cu 2-0, marcatori Budescu şi Fatai. Budescu avea să fie eroul principal şi în partidele din stagiunea 2013-2014, atunci când giurgiuvenii s-au impus la Chiajna cu 4-0 (hatrick Budescu, Amorim) şi cu 2-0 în retur (Budescu, Yoda).
 
Viitorul şi-a luat revanşa în sezonul 2014-2015, în care şi-a trecut în cont toate cele şase puncte puse în joc, 1-0 în deplasare şi 2-0 acasă.
 
Cele mai multe goluri s-au înscris în ultimul meci jucat pe arena dobrogenilor: 29 aprilie 2017, Viitorul - Astra 3-2, marcatori Vlad Morar, George Ţucudean - dublă, respectiv Daniel Niculae şi Geraldo Alves.
 
- 18 septembrie 2017, cea mai recentă confruntare: Astra - Viitorul 3-1 (Balaure, Ioniţă, Abang / Ciobanu).
 
Viitorul a fost echipa care a utilizat cei mai mulţi jucători în primele 22 de runde, 33 de fotbalişti bifând cel puţin o prezenţă. Dintre aceştia, 12 sunt născuţi după 1 ianuarie 1996.
 
Astra s-a bazat doar pe 25 de fotbalişti, 14 dintre aceştia contribuind la reuşitele giurgiuvenilor cu cel puţin un gol sau o pasă decisivă.

Afla mai multe despre: astraviitorulderbytelekom sportavancronicaspecial 

viewscnt
Articole similare