Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se ştiu echipele care vor reprezenta Italia în Europa, în sezonul viitor. Juventus dezamăgeşte din nou, Inter termină Serie A cu fruntea sus

Se ştiu echipele care vor reprezenta Italia în Europa, în sezonul viitor. Juventus dezamăgeşte din nou, Inter termină Serie A cu fruntea sus

Serie A

Comentarii

Rezultatele de sâmbătă din ultima etapă din Serie A au stabilit primele şase poziţii din prima ligă italiană care permit calificarea formaţiilor în cupele europene. Juventus, Inter, Atalanta şi Lazio vor reprezenta Italia în Liga Campionilor, în sezonul următor, în timp ce AS Roma şi AC Milan vor merge în Europa League.

În ciuda evoluţiei slabe din ultima perioadă din Serie A, explicată de asigurarea titlului matematic şi de prioritizarea Ligii Campionilor, Juventus este noua campioană a Italiei cu 83 de puncte adunate. Torinezii au pierdut în ultima etapă, scor 1-3, pe teren propriu în faţa celor de la AS Roma.

Fără Cristiano Ronaldo pe teren, Juve a început bine partida deschizând scorul prin Gonzalo Higuain, în minutul 5. Romanii, însă, au întors soarta meciului graţie reuştei lui Kalinic, din minutul 23, şi ”dublei” lui Perotti, din minutele 44 şi 52.

Inter a terminat pe locul secund, cu 82 de puncte în total. Milanezii au câştigat deplasarea de la Atalanta, scor 0-2, datorită golurilor lui D'Ambrosio şi Young, din minutele 1 şi 20. Revelaţia sezonului Atalanta a completat podiumul cu 78 de puncte, fiind echipa din Serie A care a înscris cele mai multe goluri, 98 la număr.

Învinsă în seara aceasta, pe terenul lui Napoli, Lazio va participa în Champions League de pe poziţia a 4-a din Serie A, adunând tot 78 de puncte, însă având rezultatele directe cu Atalanta nefavorabile (3-3, respectiv 3-2 pentru ocupanta ultimei poziţii de pe podium). Ruiz a deschis scorul pentru Napoli, în minutul 9, iar Immobile a restabilit egalitatea în minutul 22. Insigne a făcut 2-1 din penalty pentru gazde, în minutul 54, iar rezultatul final a fost stabilit prin reuşita lui Politano din minutul 92. Napoli a învins-o, aşadar, pe Lazio cu scorul de 3-1.

Victoria lui AS Roma cu Juventus a rămas importantă doar pentru palmares, deoarece nu a schimbat cu nimic poziţiile celor două echipe în clasament. Indiferent de rezultat, Juventus termina pe primul loc, iar Roma pe cinci. De asemenea, AC Milan s-a impus cu 3-0 în faţa mai modestei Cagliari datorită autogolului lui Klavan şi golurilor lui Ibrahimovic şi Castillejo din minutele 11, 55 şi 57. AC Milan a terminat, astfel, Serie A pe locul 6 şi va evolua în Europa League. Ibrahimovic a fost înger şi demon în ultima etapă, ratând şi un penalty pe lângă golul marcat.

Ciro Immobile este golgheterul Italiei şi al Europei cu 36 de reuşite. Atacantul lui Lazio i-a devansat în cursa pentru prestigiosul trofeu pe Robert Lewandowski (Bayern Munchen / 34 de goluri) şi Cristiano Ronaldo (Juventus / 31 de goluri). Cu reuşita din această seară, Immobile e egalat recordul lui Gonzalo Higuain privind cele mai multe goluri marcate în istoria Serie A, stabilit de argentinian în perioada în care juca la Napoli.  

Afla mai multe despre: serie ajuventusinteribrahimovic 

viewscnt
Articole similare