Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Şeful" celor de la Schalke 04, în război cu Fiscul din România. Are de plătit milioane de euro către stat

"Şeful" celor de la Schalke 04, în război cu Fiscul din România. Are de plătit milioane de euro către stat

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administaţie al celor de la Schalke 04, afaceristul german Clemens Tonnies este acuzat de Fiscul din România de neplata unor impozite de peste 3 milioane de euro, prin firma pe care o deţine la Iaşi, Orgapic SRL.

Miliardarul german exploatează în judeţul Iaşi câteva mii de hectare de teren, pe care face agricultură bio, şi pentru care au uitat să-şi plătească taxele către statul român. Din această cauză, Fiscul s-a autosesizat şi a pornit pe urma omului de afaceri.

Firma deţinută de Clement Tonnies a fost supusă unui control amănunţit din partea fiscului din Iaşi, în iulie 2017, în urma căruia s-a descoperit neplata unor taxe către stat, impozite suplimentare de 15.466.688 de lei (peste 3 milioane de euro).  Firma a contestat în instanţă raportul întocmit de ANAF, iar procesul a început la Tribunalul Iaşi pe 6 decembrie 2018 şi a ajuns în faza în care s-a finalizat efectuarea unei expertize de specialitate. Încă nu a fost pronunţată o sentinţă în dosar.

Următorul termen de judecată e pe 16 ianuarie, când se va reveni cu adresă către expert în vederea efectuării şi depunerii raportului de expertiză. Este ultimul termen acordat în acest sens. În ceea ce priveşte TVA, suma pe care Orgapic trebuie să o achite suplimentar este de 4.986 de lei. De asemenea, Fiscul a amendat compania cu 12.000 de lei pentru neregulile descoperite. Firma a plătit jumătate din valoarea amenzii şi a contestat în instanţă raportul întocmit de ANAF.

"Din verificările efectuate asupra documentelor financiar-contabile puse la dispoziţie, respectiv a modului de înregistrare în contabilitate a veniturilor şi a cheltuielilor care au stat la baza stabilirii profitului impozabil şi a impozitului pe profit, echipa de inspecţie fiscală a stabilit o diferenţă de bază impozabilă de 16.430.025 lei, din care s-a dedus pierderea fiscală de recuperat în sumă de 15.466.688 lei şi, respectiv, un impozit pe profit suplimentar de 154.134 lei", se arată în raportul publicat de Fisc.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare