Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul Croaţiei, încântat de performanţa portarului său la loviturile de departajare: "Aşa ceva nu vezi în fiecare zi"

Selecţionerul Croaţiei, încântat de performanţa portarului său la loviturile de departajare: "Aşa ceva nu vezi în fiecare zi"

Cupa Mondială

Comentarii

Selecţionerul Zlatko Dalici a lăudat evoluţia portarului Danijel Subasici, care a apărat trei lovuri de departajare şi a ajutat echipa naţională a Croaţiei să se califice în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în faţa Danemarcei.

"Subasici a oprit trei lovituri de departajare şi nu este ceva care să vezi în fiecare zi. A fost eroul nostru în această seară. Ne-a ajutat când am avut nevoie de el şi îl felicit pentru asta. Am fost puternici din punct de vedere psihic, am controlat jocul şi am câştigat la final, aceasta este recompensa pentru munca depusă. Încrederea mea în jucători este şi mai mare după un meci precum cel din seara aceasta", a declarat Dalici, potrivit AFP.

De partea cealaltă, selecţionerul danez Age Hareide a vorbit despre "brutalitatea" fotbalului, după ce formaţia sa a fost eliminată la loviturile de departajare.

"Cei mai buni trei jucători de-ai noştri la penaltiuri au ratat. Îmi pare rău pentru Kasper Schmeichel şi pentru toată echipa. Dar asta se poate întâmpla la loviturile de departajare, este brutalitatea fotbalului. Croaţia este cea mai bună echipă din Europa pe contraatac. Să o controlăm era important şi cred că am făcut-o în repriza a doua", a afirmat Hareide.

Reprezentativa Croaţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, învingând duminică, la Nijni Novgorod, naţionala Danemarcei, cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare. Portarii Danijel Subasici şi Kasper Schmeichel au fost cei care s-au remarcat la acest meci, primul apărând trei lovituri de departajare, iar danezul două şi un penalti.

La finalul prelungirilor, scorul era 1-1. Mathias Jorgensen a deschis scorul pentru Danemarca în minutul 1, iar trei minute mai târziu, Mario Mandzukici a egalat pentru croaţi.

În minutul 116, Kasper Schmeichel a apărat un penalti executat de Luka Modrici, lovitură acordată pentru un fault al lui Jorgensen la Rebici.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Kramarici, Modrici şi Rakitici. Au ratat Badelj şi Pivarici.

Pentru Danemarca au marcat Kjaer şi Krohn-Dehli. Au ratat Eriksen, Schone şi N. Jorgensen.

Afla mai multe despre: dalicsubasiccroatiadanemarca 

viewscnt
Articole similare