Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a făcut apel la TAS! Când urmează să fie audiată şi ce s-ar întampla în cazul unui verdict favorabil

Simona Halep a făcut apel la TAS! Când urmează să fie audiată şi ce s-ar întampla în cazul unui verdict favorabil

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a făcut apel la TAS după vestea suspendării sale din tenis timp de patru ani.

ITIA, Agenţia Internaţională a Integrităţii a Tenisului a anunţat suspendarea Simonei Halep timp de patru ani, la mijlocul lunii septembrie.

Sportiva din Constanţa a anunţat că va depune recurs la TAS. Americanii susţin că Halep a atacat în mod oficial decizia tribunalului Sport Resolutions.

Conform jurnaliştilor de la The Athletic, Halep a depus în mod oficial recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Echipa de avocaţi a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziţie aproximativ o lună pentru a răspunde. Instanţa va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”, au scris jurnaliştii de la The Athletic.

"Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părţilor.

Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenţionat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puţin, iar un an de suspendare l-a ispăşit deja”.

În cazul unui verdict favorabil, conform sursei citate, Simona Halep ar putea primi o suspendare de doar doi ani, din care a ispăşit deja un an. 

Astfel, sportiva din România s-ar întoarce pe teren pe 6 octombrie 2024.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după apariţia acuzaţiilor de dopaj cu roxadustat, venite după eliminarea şocantă de la US Open, în 2022.

În cazul în care decizia va rămâne aceeaşi, campioana de la Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019 va reveni pe teren abia în luna octombrie a anului 2026.

 

Afla mai multe despre: simona haleptastenis 

viewscnt
Articole similare