Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep trece cu greu de Julia Goerges şi se califică în semifinalele turneului Qatar Open

Simona Halep trece cu greu de Julia Goerges şi se califică în semifinalele turneului Qatar Open

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (6) pe germana Julia Goerges, locul 16 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Halep a revenit în setul secund de la 3-5, iar în tie-break-ul acestuia de la 2-5,apoi de la 4-6, când a salvat două mingi de set.

Simona Halep continuă să joace amestecat, cu momente încântătoare şi prăbuşiri neaşteptate. În acelaşi timp, fostul lider WTA continuă să aibă ultimul cuvânt în meci şi să revină atunci când este mai puţin de crezut. Halep a început în tempo allegro şi în mai puţin de 14 minute a făcut 4-0 cu Goerges, cu break-uri la 0-0 şi 2-0. Germana a luat doar trei puncte în primele trei ghemuri şi părea o pradă uşoară pentru fostul lider WTA. Atentă şi eficientă la retur pe serviciul puternic al Juliei Goerges (1,80 metri înălţime), Halep i-a tocit reverul adversarei, o lovitură ce nu este un punct forte al acesteia. Goerges nu a servit grozav cu primul şi a părut total depăşită în aceste momente de început ale jocului, pentru că nici lovitura ei năpraznică cu dreapta nu prea şi-a atins ţinta.

Germana a schimbat abordarea, avansând către fileu şi apelând la scurte, iar evoluţia ei s-a îmbunătăţit. De partea cealaltă, Halep a început să nu mai găsească reverul rivalei, să-i trimită mingile mai mult către dreapta şi sportiva germană şi-a reglat această armă devastatoare pe care o deţine. În plus, românca şi-a pierdut ritmul sufocant din start, a început să serveacă slab, să greşească, mai ales cu loviturile ei favorite de rever şi scorul s-a strâns uşor, uşor.

La 4-1, Halep a condus cu 40-0, dar Goerges a luat ghemul, pe serviciul româncei. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a pus iar două break-uri avantaj pe tabelă. La 5-2, ea a ratat două mingi de set, la 5-3 încă una, iar Goerges, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, s-a încărcat cu încredere şi a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat clar, cu 7-1, după 54 de minute.

În setul al doilea, Goerges a reuşit break-ul la 1-1, apoi Halep nu prea s-a mai apropiat de serviciul germanei până la 5-4. Românca a avut două mingi de break la 2-3, însă Goerges le-a anulat. Goerges a condus cu 5-3 şi 5-4, apoi Halep a deraglat maşinăria germană de servit, atât de bine reglată în acest set, cu un break la 0, egalând la 5. Halep a câştigat cu emoţii ghemul următor, anulând o minge de break şi cerând justificat challenge la ultimul punct, dar şi acest set a ajuns în tie-break. Goerges a controlat tie-break-ul, a avut două mingi de set, dar Halep le-a anult şi s-a impus cu 8-6, după două ore şi un minut.

Halep va evolua în semifinale cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4. Svitolina conduce în întlnirile directe cu 4-2, câştigând ultimele trei partide.

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Simona Halep - Julia Goerges 7-6 (1), 7-6 (6) 

FINAL

► Egalitate! Şi setul secund se va decide în tie-break.

► Halep îşi face serviciul, trece la conducerea jocului şi este nevoită să facă break-ul pentru a închide jocul.

►Simona face break-ul şi restabileşte egalitatea (5-5)

► Halep îşi face serviciul şi prelungeşte setul doi (4-5). Goerges va servi pentru a câştiga setul secund

► Halep îşi face serviciul şi rămâne la un singur punct în spatele germancei în setul secund (2-3) 

► Goerges câştigă pe serviciul Simonei Halep şi conduce cu 2-1 în setul doi

► Simona fructifică a doua şansă de game şi câştigă primul punct în setul doi


► Julia Goerges restabileşte egalitatea (5-5), după ce Halep a condus cu 4-0

► Germanca face break-ul şi amână deznodământul primului set (5-3)

► Goerges o întoarce pe Halep de la 40-0 şi obţine cel de-al doilea game în meci (4-2)

► Primul punct obţinut de Julia Goerges în această dispută (4-1)

► Game greu câştigat de Halep pe propriul serviciu (4-0)

► Joc bun prestat de Simona Halep. Două din două break-uri reuşite de sportiva din România (3-0)

• Câştigătoarea partidei Halep - Goerges va juca în semifinale cu Elina Svitolina (7 WTA), care a trecut în sferturi de Karolina Muchova, scor 6-4, 6-2

UPDATE: Meciul Simonei Halep va începe în jurul orei 18.45

• Meciul va fi al treilea de pe terenul central.

Primul meci, Elina Svitolina, cap de serie 4 – Karolina Muchova (Cehia), venită din calificări, este programat la ora 14.30. În a doua confruntare de pe terenul central, care va avea loc nu înainte de ora 15.30, probabil în jurul orei 16.00, se vor întâlni jucătoarea cehă Barbora Strycova şi sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 3.

Joi va juca la Doha şi Mihaela Buzărnescu, la dublu, alături de poloneza Alicja Rosolska. Cele două sportive vor întâlni în sferturi echipa care se va impune în meciul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), cap de serie numărul 1 – Ons Jabeur/Alison Riske (Tunisia/SUA). Meciul va fi ultimul de pe terenul 1.

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare