Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia ingrată în care a ajuns Daniel Pancu, la Rapid! I s-a propus o altă funcţie, pentru a nu fi despăgubit. Se poartă discuţii cu un "director tehnic"

Situaţia ingrată în care a ajuns Daniel Pancu, la Rapid! I s-a propus o altă funcţie, pentru a nu fi despăgubit. Se poartă discuţii cu un "director tehnic"

Rapid

Comentarii

FC Rapid a anunţat, marţi, într-un comunicat, că tehnicianul Daniel Pancu nu va mai conduce prima echipă, dar rămâne la dispoziţia clubului, responsabilităţile sale urmând a fi stabilite în zilele următoare. Cu toate aceastea, "Pancone" nu pare să se împace cu această idee şi vrea să-şi continue cariera în antrenorat.

Conducerea celor de la Rapid a decis, luni, destituirea lui Daniel Pancu din funcţia de antrenor principal al formaţiei de ligă secundă. Rezultatele din 2020 au fost cele i-au fost "fatale" idolului din Giuleşti, chiar dacă obiectivul echipei - promovarea - a rămas în picioare, cu şanse reale de îndeplinire. Cu toate acestea, în această dimineaţă, pe pagina oficială de Facebook a clubului a fost postat un mesaj prin care se anunţă că Daniel Pancu nu va pleca, ci doar va ocupa o altă funcţie.

Explicaţia este una simplă: Daniel Pancu a refuzat să-şi dea demisia şi aşteaptă să fie dat afară de către conducere. În aceste condiţii, Pancu ar urma să fie despăgubit cu o sumă de aproximativ 100.000 de euro. Suma nu este una mică şi clar nu pe placul conducerii rapidiste. Aşa că se încearcă aplicarea unui subterfugiu: Daniel Pancu rămâne la club, ca antrenor în acte, dar cu responsabilităţi pentru o altă funcţie. Astfel, nu mai este nevoie de ruperea contractului şi despăgubirea fostului internaţional. Doar că "Pancone" nu pare decis dispus să renunţe la cariera de antrenor şi plănuieşte să-şi ceară drepturile.

În consecinţă, oficialii rapidişti vor aduce, în acte, un "director tehnic", ca să fie antrenor principal în continuare. Practic, Daniel Pancu este tras pe "linie moartă", ascuns printre funcţii, pentru a nu i se rezilia contractul şi pentru a nu fi despăgubit. Sau cel puţin aşa se doreşte/încearcă.

Cele mai mari şanse pentru a prelua această funcţie de "director tehnic" la Rapid le are Dan Alexa, cel care se află la discuţii cu oficialii rapidişti, astăzi, la Bucureşti. Ţinându-se cont de trecutul său şi de relaţia bună pe care o are cu Ovidiu Burcă, sunt şanse foarte mari ca Dan Alexa să fie prezentat oficial mâine. 

Iată cum arată mesajul celor de la Rapid, postat pe reţelele de socialiazare, marţi dimineaţă: 

"RAPID VA AVEA UN NOU DIRECTOR TEHNIC

Înfrângerea de duminică a fost una dureroasă pentru suflarea rapidistă, nu numai pentru ca ne-a îndepărtat de locurile care asigură promovarea, ci şi pentru că ne-a obligat să luăm o decizie dificilă. Îi suntem recunoscători lui Daniel Pancu pentru tot ceea ce a făcut pentru Rapid în ultimul an şi jumătate, din postura de tehnician, şi suntem siguri că Rapidul a fost numai primul pas dintr-o frumoasă carieră de antrenor. Nu este o despărţire, Daniel Pancu rămâne la dispoziţia clubului, aşa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere, responsabilităţile sale urmând a fi stabilite în zilele următoare. Prioritară pentru club este numirea unui Director Tehnic, care să asigure şocul pozitiv la echipă şi să reuşească să continue sezonul şi munca lui Daniel Pancu. Numele său va fi anunţat oficial, în curând".

În ultima rundă din Liga a 2-a, Rapid a pierdut pe teren propriu, cu CSM Reşiţa, scor 0-1, din Liga II. În 23 de etape, Rapid a acumulat 37 de puncte, fiind pe locul şase, la două puncte de locul doi, ocupat de CS Mioveni, şi care duce în Liga 1.

Daniel Pancu preluase echipa de la Constantin Schumacher, în 2018, în Liga a 3-a, şi a reuşit să promoveze în Liga 2.

Afla mai multe despre: rapidpancu 

viewscnt
Articole similare