Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC total în sportul mondial. Decizie drastică luată de WADA: Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice din 2020 şi de la Mondialul de fotbal din Qatar

ŞOC total în sportul mondial. Decizie drastică luată de WADA: Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice din 2020 şi de la Mondialul de fotbal din Qatar
Comentarii

Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) timp de patru ani de la toate competiţiile sportive majore.

În urma acestei decizii, drapelul Rusiei şi imnul naţional nu vor fi permise la competiţii ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, JO de iarnă, din 2022, de la Beijing, şi Cupa Mondială din Qatar, din 2022.

Sportivii care pot dovedi că nu sunt implicaţi în scandalul de dopaj care a afectat sportul din Rusia vor putea concura sub steag neutru.

Decizia Cimitetului Executiv al WADA a fost luată în unanimitate, la o reuniune de la Lausanne, în Elveţia, după ce Rusada, agenţia naţională antidoping, a fost declarată neconformă pentru manipularea datelor de laborator ale probelor înmânate invetigatorilor, în ianuarie 2019.

Rusada a fost nevoită să dea probele Agenţiei Mondiale Antidoping ca o condiţie a reintergării din 2018, după trei ani de supendare pentru scandalul de dopaj sistematizat, cu acordul autorităţilor.

La JO de iarnă de la Pyeongchang, 168 de sportivi ruşi au concurat sub steag neutru, Rusia fiind suspendată după scandalul de la JO de la Soci, din 2014.

Rusia este suspendată de la competiţiile atletice din 2015.

În ciuda sancţiunii primite, Rusia va putea evolua la Campionatul European de fotbal din 2020, la care oraşul Sankt Petersburg este gazdă, deoarece competiţia organizată de UEFA nu este considerată ca fiind una "majoră". 

Afla mai multe despre: jocurile olimpicerusia 

viewscnt
Articole similare