Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC total la FCSB. Becali a dat marea lovitură pe piaţa transferurilor şi a reuşit mutarea mult visată. Fotbalistul de naţională adus de urgenţă

ŞOC total la FCSB. Becali a dat marea lovitură pe piaţa transferurilor şi a reuşit mutarea mult visată. Fotbalistul de naţională adus de urgenţă

Fotbal

Comentarii

Presa din Polonia anunţă că FCSB va demara negocierile pentru transferul fotbalistului român de la Jaggielonia Bialystok, Bogdan Ţîru (26 de ani), în acestă pauză dintre sezoanele competiţionale. Sătul de gafele din defensivă ale cuplului Andrei Miron-Iulian Cristea, Gigi Becali va încerca să construiască la FCSB un alt cuplu de fundaşi centrali, care să-l conducă spre primul titlu după şase ani.

Polonezii au sesizat şi ei picajul din clasament al FCSB-ului, formaţie obişnuită cu primele două locuri în ultimii 20 de ani. Locul patru în Liga 1 şi marile probleme din defensivă l-au determinat pe patronul Gigi Becali să întocmească o listă cu fundaşi centrali, din care să transfere în această vară cel puţin doi. Primul dintre ei, conform polonezilor, este Bogdan Ţîru.

Constănţeanul Bogdan Ţîru s-a transferat la Jaggiellonia Bialystok în iarna trecută, de la Viitorul Constanţa, în schimbul a 600.000 de euro. Chiar dacă a avut un start mai ezitant, până şi-a parcurs adaptarea, Ţîru a tras din greu şi a ajuns om de bază în primul 11 al formaţiei ce a încheiat sezonul din Ekstraklasa pe locul 8. 

Fundaşul român a bifat 11 meciuri pentru Jaggiellonia, reuşind să marcheze şi un gol. Cota sa de piaţă a scăzut, comparativ cu perioada când activa la Viitorul Contanţa, de la 1,5 milioane de euro, la 1,2 milioane de euro.  Cu toate acestea, conform presei din Polonia, Gigi Becali ar fi dispusă să ofere din start 1 milion de euro, ca mai apoi să se mai lucreze la "finisaje", anumite clauze şi bonificaţii.

Bogdan Ţîru a bifat şi două prezenţe în naţionala de seniori a României, acolo unde speră să revină cât mai curând. Meciurile bune de la Jaggiellonia îl obligă pe Mirel Rădoi să-l ia în calcul pentru acţiunile viitoare.

Gigi Becali s-a săturat de gafele din defensivă! FCSB transferă un fundaş central de echipă naţională

Transferul lui Bogdan Ţîru nu va fi deloc uşor pentru Gigi Becali. Fundaşul a fost dorit la FCSB în mai multe rânduri, însă de fiecare dată s-a lovit de refuzul jucătorului, care a considerat întotdeauna că o mutare în străinătate ar fi mult mai benefică pentru viitorul său.

"În România, doar la Viitorul aş putea progresa că fotbalist! La alt club aş progresa doar financiar şi nu cred că este importantă partea această acum. Întâi să mă dezvolt că fotbalist şi apoi o să mă gândesc şi la bani. Cu cât înaintezi în vârstă te gândeşti şi la bani, dar până atunci vreau să devin din ce în ce mai bun", declarat Bogdan Ţîru, pentru Gazeta Sporturilor, în urmă cu un an.

La FCSB, Bogdan Ţîru s-ar reîntâlni cu foştii săi colegi de la Viitorul Constanţa: Florin Tănase, Ionuţ Vînă, Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare