Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şomaj tehnic pentru toţi angajaţii Federaţiei Române de Tenis. Anunţul a fost făcut de George Cosac

Şomaj tehnic pentru toţi angajaţii Federaţiei Române de Tenis. Anunţul a fost făcut de George Cosac

Tenis

Comentarii

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac a declarat, vineri, pentru Agerpres, că toţi angajaţii FRT vor fi trecuţi în şomaj tehnic începând cu luna aprilie în contextul pandemiei de coronavirus.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac a declarat că toţi angajaţii FRT vor fi trecuţi în şomaj tehnic începând cu această lună, din princina pandemiei de coronavirus.

"Din luna aprilie, toţi angajaţii Federaţiei Române de Tenis vor fi trecuţi în şomaj tehnic. Spre deosebire de celelalte federaţii care primeau finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului, noi suntem deja obişnuiţi cu situaţia asta dificilă pentru că nu primim bani de la stat de peste 2 ani. Acum vor vedea şi celelalte federaţii cum e fără finanţare sau cu finanţarea diminuată", a precizat Cosac, pentru Agerpres.

Cosac, care este şi preşedinte al CS Dinamo, a afirmat că şi la gruparea alb-roşie se ia în calcul trecerea angajaţilor în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă.

"La clubul Dinamo situaţia financiară este bună momentan. Dar şi aici se va lua în calcul şomajul tehnic, fără discuţie. Suntem solidari, mergem şi noi în direcţia în care merg toate cluburile sportive. Iar direcţia este spre şomaj tehnic sau diminuări de salarii. Încă nu am ajuns la decizia de şomaj tehnic, dar vom ajunge. Trebuie să fim solidari, pentru că eu consider că toată lumea va trece prin aceste lucruri", a explicat George Cosac.

Statul va asigura angajaţilor şi sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare