Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spania - Suedia, în finala Campionatului European de handbal masculin din Croaţia

Spania - Suedia, în finala Campionatului European de handbal masculin din Croaţia

Handbal

Comentarii

Naţionalele de handbal masculin ale Spaniei şi Suediei se vor înfrunta, duminică, în finala Campionatului European din Croaţia, după ce au eliminat, vineri seară, reprezentativele Franţei, campioană mondială en-titre, respectiv Danemarcei, deţinătoarea titlului olimpic.

În prima semifinală a zilei, Spania a trecut de Franţa, cu scorul de 27-23 (15-9), iar Suedia a dispus de Danemarca, după prelungiri, scor 35-34 (16-14, 28-28).

Un moment special s-a petrecut în a doua semifinală, când danezul Mikkel Hansen, în minutul 46, a marcat al 189-lea gol al său la un Campionat European, devenind astfel golgheterul all-time al competiţiei, potrivit EHF. Hansen a marcat 13 goluri în total, în meciul cu Suedia.

Pentru câştigarea trofeului se vor duela Spania şi Suedia, iar pentru medaliile de bronz vor juca Franţa şi Danemarca, ambele partide fiind programate duminică.

Tot vineri, în meciul pentru locurile 5-6, Croaţia a învins Cehia, cu scorul de 28-27.

Naţionala României a evoluat în turul II preliminar al competiţiei, dar a încheiat, în iunie 2017, pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Belarus, Serbia şi Polonia, şi a ratat calificarea la turneul final, unde au ajuns doar primele două clasate.

Campioană europeană en-titre este Germania, care la ediţia din 2016 s-a impus în finală, în faţa Spaniei, cu scorul de 24-17.

Afla mai multe despre: handbal masculincampionatului european de handbal masculinfinala ce de handbal,  

viewscnt
Articole similare