Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spectacolul din Champions League se reîntoarce la Telekom Sport. Programul meciurilor pe care le revedem. Florin Răducioiu: "Acela e un meci de colecţie"

Spectacolul din Champions League se reîntoarce la Telekom Sport. Programul meciurilor pe care le revedem. Florin Răducioiu: "Acela e un meci de colecţie"
Comentarii

Izolarea la domiciliu e complicată pentru toată lumea. Cu ce îţi ocupi timpul, ce faci să nu îţi pierzi minţile într-o perioada în care ştirile sau discuţiile despre pandemia cu noul coronavirus ne-au acaparat cea mai mare parte a timpului? Unii se refugiază în lectură, alţii în filme sau seriale, pentru unii cărora spaţiul le permite, mişcarea este soluţia. O variantă pentru noi ăştia înnebuniţi după sport ar fi revederea/retrăirea unor meciuri dragi, documentare celebre despre atleţi faimoşi sau răsfoirea unor biografii sau autobiografii celebre. Săptămâna trecută, îl rugăm pe Basarab Panduru să îmi ofere soluţiile pentru serile unei săptămâni. Acum a sosit rândul unui alt fost mare jucător şi expert Telekom Sport, Florin Răducioiu, să ne recomande câte o partidă pe zi din istoria recentă a Ligii Campionilor.

Toate meciurile propuse de Florin Răducioiu vor fi difuzate pe Telekom Sport în săptămâna 6-12 aprilie!

  • Luni, de la ora 22:30, puteţi vedea Sevilla – Liverpool 3-3 (2017)
  • Marţi, de la 22:30, Dortmund – Inter 3-2 (2019)
  • Miercuri, de la 22:30, Juventus – Atletico 3-0 (2019)
  • Joi, de la 22:3,0 Real Madrid – Ajax 1-4
  • Vineri, de la 22:30, Barcelona – Liverpool 3-0 (2019)
  • Sâmbătă, de la 22:30, Real Madrid – Wolfsburg 3-0 (2016)
  • Duminică, de la 22:30, Chelsea – Ajax 4-4 (2019).

Silviu Samuilă: Florin, am nevoie de şapte meciuri pentru săptămâna 6-12 aprilie. Care sunt recomandările tale? Cu ce omorâm plictiseala?

Florin Răducioiu: Vreau să îţi spun din start că m-am gândit la săptămâna “Remontadelor” şi, din fericire, Champions League ne-a oferit o sumedenie de asemenea partide. Săptămâna trecută, Pandi a furat câteva meciuri pe care le-aş fi ales şi eu, dar îmi rămân suficiente jocuri spectaculoase. Să începem cu Sevilla – Liverpool 3-3 din 2017, pentru că are o istorie aparte. În tur, fusese 2-2 pe Anfield, iar după 45 de minute, Liverpool conducea cu 3-0. Împinsă de la spate de un Sanchez Pizjuan fantastic, Sevilla a reuşit în cele din urmă să egaleze în minutele de prelungire prin omul meciului, Pizarro. Să nu uităm că meciul acesta venea la puţin timp după finala Europa League dintre cele două echipe. Şi atunci, Sevilla a fost condusă şi a reuşit să revină şi chiar să câştige meciul.

Silviu Samuilă: Marţi ce propui?

Florin Răducioiu: Dortmund – Inter 3-2 din acest sezon, o partidă,care i-a costat pe italieni calificarea din grupe. Inter nu primise trei goluri în deplasare de la un meci cu Werder Bremen din 2010, iar la pauză, Lautaro şi Vecino înscriau pentru 2-0. Partea a doua i-a aparţinut însă lui Achraf Hakimi. Ştiu, fotbalul este un joc colectiv, dar mi se pare important să lauzi prestaţiile excepţionale ale unui jucător. Fotbalistul de bandă imprumutat de la Real a marcat golurile de 1-2 şi 2-2, iar Brandt a marcat pentru 3-2 într-un alt meci în care publicul a fost fantastic.

Silviu Samuilă: Cu Messi şi Cristiano nimic?

Florin Răducioiu: Seara de miercuri e a lui Cristiano, un fenomen, un extraterestru al partidei Juventus – Atletico 3-0. A jucat şi împotriva victimei preferate. Să nu uităm că Simeone nu a fost eliminat într-o dublă de Champions League de nicio formatie care nu îl avea pe Cristiano în componentă. Acel joc le-a aparţinut lui Ronaldo şi Allegri. Portughezul a marcat de trei ori, iar Max Allegri a gândit fantastic partida, urcându-i foarte mult pe faza ofensivă pe Cancelo şi Spinazzola în benzi şi folosind un 3-5-2 împotriva formulei 4-4-2 a lui Simeone.

Silviu Samuilă: Am ajuns la ziua de joi şi totuşi nu am avut niciun meci al Realului sau al Barcei. Cum rezolvăm problema?

Florin Răducioiu: O rezolvăm, dar nu va fi o partidă care să placă fanilor Realului. E cea din sezonul trecut pierdută cu 4-1 în faţa Ajaxului pe Bernabeu. “La Bellezza del Calcio”- asta a fost Ajax  în acea seară, dând o lecţie de fotbal deţinătoarei Champions League. Nu pot să nu remarc jocul fantastic reuşit de Dusan Tadic. Îi rog pe telespectatori să se uite la faza golului doi al olandezilor, o capodoperă de viteză şi tehnicitate a sarbului care, în acele momente, mi-a adus aminte de Zidane. Un meci clar de revăzut!

Silviu Samuilă: Se apropie sfârşitul săptămânii. I-am văzut deja pe Ben Yedder, pe Lautaro, pe Cristiano sau pe Tadic. Ce merge pentru o seară de vineri?

Florin Răducioiu: Messi în Barcelona – Liverpool 3-0. O victorie oarecum meritată a Barcelonei. Două aspecte mă fac să vreau să retrăiesc acel meci. Primul ţine de calitatea fantastică a lui Messi şi Suarez. Golul acela fabulous de 3-0 din lovitură liberă a fost al 700-lea reuşit de Messi pentru Barcelona în timp ce reuşita lui Suarez de 1-0 a fost al 500-lea gol al Barcelonei în Champions League. Poate mai importante decât cifrele astea, au fost însă ratările catalanilor din minutele de prelungiri. Era 3-0, s-au acordat şase minute adiţionale, iar Barcelona a irosit două situaţii imense. Mai întâi un trei contra unu pe contraatac şi apoi Dembele, care a tras aiurea dintr-o poziţie perfectă. Oare ar mai fi reuşit Liverpool să se califice în finală dacă Barcelona s-ar fi dus pe Anfield cu 4-0?

Silviu Samuilă: Mai avem două zile, deci două meciuri.

Florin Răducioiu: Sâmbătă vă propun Real Madrid – Wolfsburg 3-0, pentru că a fost un moment extrem de delicat pentru Zidane. Fusese 2-0 pentru nemţi în tur, iar la Madrid a fost o seară ploioasă, Zidane era de puţin timp la Real, iar acea partidă a însemnat începutul unui drum care foarte greu va mai putea fi egalat: trei Champions League consecutive. Ronaldo a fost adevăratul protagonist, egalând în două minute la general, iar ceea ce a reuşit în acel meci a fost imens: gol cu capul, gol din lovitură liberă şi gol din acţiune. De altfel, la acel moment, devenea şi jucătorul cu cele mai multe goluri din lovituri libere din istoria competiţiei.

Silviu Samuilă: Chiar sunt curios ce laşi pentru final

Florin Răducioiu: Chelsea – Ajax 4-4. A fost un meci epic, poate cel mai frumos jucat în Champions League în ultimii ani. Chiar dacă nu a avut miza unui Liverpool -Barcelona, partida a fost totuşi decisivă pentru Ajax, care a condus cu 4-1, având calificarea în mână, dar apoi a păţit ceva unic: a avut penalty împotriva şi doi jucători eliminaţi la aceeaşi fază. S-a terminat 4-4, dar Chelsea ar fi putut castiga, dacă nu ar fi fost VAR-ul. Oricum, un meci de colecţie la final de săptămâna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: florin raducioiu 

viewscnt
Articole similare