Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Sper să aibă dreptate, dar nu cred”. Azdren Llullaku, previziuni sumbre despre soarta Belarusului | EXCLUSIV VIDEO

„Sper să aibă dreptate, dar nu cred”. Azdren Llullaku, previziuni sumbre despre soarta Belarusului | EXCLUSIV VIDEO
Comentarii

Azdren Llullaku trăieşte vremuri grele în Belarus, acolo unde se mai desfăşoară singurul campionat cu spectatori. Fostul golgheter al Ligii 1 dezvăluit în exclusivitate pentru Telekom Sport cum sfidează coronavirusul oamenii din fostul spaţiu sovietic.

Campionatul din Belarus abia a început. Competiţia se desfăşoară pe sistemul primăvară - toamnă, iar din Vîsşaia Liga s-a scurs doar o etapă. Acolo evoluează şi Azdren Llullaku, cel care a fost golgheterul Ligii 1, în sezonul 2016-2017, pe vremea în care evolua la Gaz Metan Mediaş.

Albanezului în vârstă de 32 de ani are contract până la finalul lui 2020 cu Şahtior Soligorsk şi nu are de gând să îşi ducă la bun sfârşit contractul, în ciuda faptului că în Belarus se joacă fotbal cu spectatori fără nicio teamă de coronavirus.

Jurnalistul Telekom Sport Ovidiu Ionescu a stat de vorbă cu Llullaku despre situaţia din Belarus.

Colegii tăi, localnicii din Belarus, ce spun despre situaţia asta?

„Sunt foarte calmi. Nu sunt preocupaţi. Ei îşi continuă viaţa normală, ies la plimbare, prin malluri, copiii la şcoală. Nu au foarte multe griji. Asta e alegerea lor şi sper să aibă dreptate, dar nu prea cred.”

La voi în oraş sunt cazuri?
„La noi în oraş sincer nu ştiu. Ştiu că sunt câteva cazuri, dar nu ştiu câte sunt afectate.”

Te gândeşti să plece de acolo, de la echipă?
„Nu, nu. Eu mai am un an de contract. În decembrie termin contractul. Eu vreau să îmi termin contractul aici şi după vedem.”

Mă refeream acum, cu această situaţie.
„Nu, pentru că aici, din fericire, nu sunt aşa multe cazuri ca şi în Italia sau în România. În momentul de faţă e mai bine să fiu aici decât acolo. Dacă puteam să fiu cu familia, cu soţia, dar nu e posibil în acest moment.”

Ai văzut, în fotbalul românesc sunt şanse să nu se mai reia. În mai s-ar putea relua, teoretic.
„Da. Asta e problema cea mai mare. La noi e diferenţă că abia am început campionatul. Noi terminăm în decembrie. La noi nu ar fi problemă să se amâne pentru că am putea după să jucăm toate meciurile pierdute. Din păcate în Europa, în Italia, în România vremea e puţină, meciurile sunt multe şi nu prea e timp. O să vedem ce va fi. Pentru că e greu de luat o decizie. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu poţi să joci un meci la două zile. Va fi o situaţie interesantă.”

Afla mai multe despre: llullakubelaruscoronavirus 

viewscnt
Articole similare