Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua Bucureşti şi FCSB sărbătoresc amândouă aniversarea câştigării Supercupei Europei! Mesajele transmise de cele două cluburi FOTO

Steaua Bucureşti şi FCSB sărbătoresc amândouă aniversarea câştigării Supercupei Europei! Mesajele transmise de cele două cluburi FOTO

FCSB

Comentarii

Miercuri 24.02.2021 este aniversarea de 34 de ani de la câştigarea Supercupei Europei de către Steaua Bucureşti. Hagi a înscris în minutul 44, din lovitură liberă şi a adus trofeul acasă pentru ”roş-albaştrii”. Ambele formaţii au împărtăşit postări, aducând aminte de un moment istoric pentru fotbalul românesc.

Ce au transmis Steaua Bucureşti şi FCSB la 34 de ani de la câştigarea Supercupei Europei

Pe 24 februarie 1987, pe stadionul „Louis II” din Monte Carlo, Steaua o învingea pe Dinamo Kiev cu 1-0 şi câştiga Supercupa Europei, datorită golului lui Gheorghe Hagi. Acela a fost al doilea şi ultimul trofeu continental pentru ”roş-albaştri”, la numai câteva luni de la triumful în Cupa Campionilor Europeni.

CSA Steaua a câştigat în vara lui 2019, la Tribunalul Bucureşti, palmaresul echipei, de la înfiinţarea din 1947 până în 2003. Decizia nu a fost definitivă, FCSB a atacat-o la Curtea de Apel Bucureşti, iar clubul din Liga 1 a decis să sărbătorească azi 34 de ani de la acel moment.

”Ziua de 24 februarie reprezintă, la fel ca şi cea de 7 mai, o dată istorică pentru fotbalul românesc. Este ziua în care marea echipă a Stelei îşi desăvârşea opera de dominare a fotbalului continental şi adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dinamo Kiev, într-o partidă câştigată cu 1-0”, spune postarea de pe o reţea de socializare a echipei lui Becali.

Steaua Bucureşti a sărbătorit de asemenea borna aceasta

Într-un mesaj transmis pe site-ul oficial, bucureştenii au amintit la rândul său de reuşita ”roş-albaştrilor”. ”Steaua Bucureşti cucerea al doilea trofeu continental, în faţa lui Dinamo Kiev, pe 24 februarie 1987. Singurul gol al meciului disputat pe stadionul Louis II din Monte Carlo a fost înscris de Gică Hagi, în minutul 44, din lovitură liberă. Supercupa Europei a fost şi primul trofeu câştigat de Anghel Iordănescu ca antrenor principal”, se arată în comunicatul clubului armatei.

Afla mai multe despre: fcsbcsa steauasupercupa europei steauasteaua bucuresti 

viewscnt
Articole similare