Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steliano Filip, anchetat de FRF şi de autorităţi! Fundaşul este bănuit că ar fi ”insistat” să primească un cartonaş galben rapid

Steliano Filip, anchetat de FRF şi de autorităţi! Fundaşul este bănuit că ar fi ”insistat” să primească un cartonaş galben rapid

Fotbal

Comentarii

Steliano Filip (28 de ani) nu mai joacă la Dinamo, însă numele său este legat de un nou scandal de răsunet din fotbalul românesc, de pe vremea când acesta încă juca pentru ”câini”.

Potrivit informaţiilor oferite de gsp.ro, poliţia, procuratura şi Federaţia Română de Fotbal investighează o posibilă fraudă pentru câştiguri ilicite din pariuri, după un meci din play-out-ul Superligii, din sezonul trecut.

Mai exact, din partida CS Mioveni - Dinamo, câştigată de argeşeni cu scorul de 2-0. Autorităţile anchetează modul în care Steliano Filip a încasat un cartonaş galben în minutul 25 al partidei. 

Steliano Filip, anchetat pentru ”blat”

Fundaşul a fost extrem de perseverent în faulturi, iar abia la al patrulea a fost sancţionat cu cartonaş galben de către arbitrul Adrian Cojocaru. După acel eveniment, Steliano Filip a jucat ”curat ca lacrima”, fără vreun alt fault.

Nu s-a ştiut în România, însă la acel moment, pe piaţa internaţională de pariuri a fost lansat un avertisment de posibilă fraudă la acest meci. Adică, a fost depistat un volum mare de pariuri într-o anumită direcţie - cartonaş galben Steliano Filip + cartonaş galben până în minutul 25 - iar acest lucru le-a dat de gândit specialiştilor.

În urma alertei iniţiate de Internaţional Betting Integrity Association (IBIA) - un ONG din Marea Britanie - a fost făcută o adresă către UEFA, dar şi către Federaţia Română de Fotbal, pentru înştiinţare.

Vă putem confirma faptul că Departamentul de Integritate şi Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menţionate şi că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate. Fiind vorba de o anchetă aflată încă în desfăşurare, nu putem oferi la momentul actual mai multe detalii”, a fost răspunsul FRF, pentru sursa citată.

  • Conform indicilor InStat de la acea partidă, Steliano Filip a fost al doilea cel mai slab jucător de pe teren - 157 de puncte, după Irobiso - cu 147 de puncte, după cartonaşul roşu primit.

Se pare că dosarul ar fi ajuns la Parchet, iar procurorii l-au înaintate mai departe către ofiţerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Afla mai multe despre: steliano filipmioveni - dinamo 

viewscnt
Articole similare