Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Şumudică ori era dat afară, ori îi curăţa el pe toţi, şi pe Niculae, şi pe Şucu”. Alegere inspirată pentru şefii Rapidului: ”E un antrenor valoros, dar are şi gură mare” | EXCLUSIV

”Şumudică ori era dat afară, ori îi curăţa el pe toţi, şi pe Niculae, şi pe Şucu”. Alegere inspirată pentru şefii Rapidului: ”E un antrenor valoros, dar are şi gură mare” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Rapid a debutat în noul sezon competiţional din România cu un nume nou la conducerea băncii tehnice. Adi Mutu a decis să părăsească gruparea giuleşteană şi să semneze cu azerii de la Neftci Baku. În locul său a fost numit italianul Cristiano Bergodi.

Acesta şi-a făcut debutul la Rapid chiar contra fostei sale echipe, Sepsi. A fost 0-0 în Giuleşti, într-un meci care a avut şi o fază de arbitraj controversată.

Şefii Rapidului nici nu ştiu de ce au scăpat. ”Şumudică ori era dat afară, ori îi curăţa el pe toţi, şi pe Niculae, şi pe Şucu, pe toată lumea” | EXCLUSIV

Totuşi, o altă variantă de antrenor care a fost extrem de vehiculată zilele trecute pentru banca Rapidului a fost Marius Şumudică.

Acesta a fost favoritul galeriei giuleştene, dar conducerea l-a preferat în cele din urmă pe Cristiano Bergodi. Despre acest subiect a vorbit şi Marian Aliuţă, fost şi el jucător la Rapid, în perioada 2004-2005.

”Eu cred că Şumudică ar fi putut veni la Rapid dacă nu se autopropunea. A făcut această greşeală în ideea în care s-a autopropus, în ideea în care a spus că îşi doreşte foarte mult să vină să conducă Rapidul. Le-a cerut, într-un fel sau altul, celor din conducere să îl pună ca antrenor.

Sigur că el are de partea lui galeria, dar cred că marea temere a celor care conduc Rapidul astăzi a fost aceea că dacă îl duc pe Şumudică, indiferent de rezultatele pe care le va avea echipa, chiar dacă va merge bine sau nu, vor trebui să-l ţină. Şi mai ales în contextul în care echipa n-ar fi mers bine cu Şumudică, nu l-ar fi putut da afară.

Aici existau doar două variante. Ori Şumudică era dat afară de galerie, ori îi dădea el pe toţi. De fapt, ori Şumudică era dat afară, ori îi curăţa el pe toţi, şi pe Niculae, şi pe Şucu, pe toată lumea.

Eu cred că Marius Şumudică a ajuns, în momentul de faţă, la nivelul valoric şi financiar în care să îşi permită să aştepte, două, trei, cinci etape, cât o fi cazul, pentru a putea veni la Rapid. Dar să nu se mai autopropună.

Este un antrenor foarte valoros, care îşi ştie bine meseria, este prietenul meu, dar are şi gură mare, din păcate, şi asta o ştie toată lumea. 

Celor din conducerea Rapidului, mai pe româneşte spus, le-a fost frică de următoarea idee. Dacă-l aducem pe Şumudică, ne băgăm mortul în casă. Ceea ce, vă daţi seama, nu prea le convine.

Dar, după cum se arată lucrurile, stările conflictuale care sunt acolo, eu cred că Şumudică nu este nici pe locul doi sau trei ca variantă de a fi propus ca antrenor al Rapidului. Cât va fi actuala conducere la Rapid, Şumudică, părerea mea, nu va putea veni să antreneze echipa”, a declarat Aliuţă, pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: rapidmarius sumudicamarian aliuta 

viewscnt
Articole similare