Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şumudică, show total la conferinţa de presă! S-a împăcat cu jurnaliştii şi a stârnit hohote de râs: ”I don't need 'duşman' in Turkey” | VIDEO

Şumudică, show total la conferinţa de presă! S-a împăcat cu jurnaliştii şi a stârnit hohote de râs: ”I don't need 'duşman' in Turkey” | VIDEO
Comentarii

Marius Şumudică a fost în formă mare la conferinţa de presă de la finalul meciului cu Galtasaray, pierdut dramatic de Gaziantep, scor 1-2. Românul a dat-o la pace cu jurnaliştii din ţara Semilunei şi a explicat gestul făcut, după ce echipa sa a deschis scorul la Istanbul.

”Şumi” a implementat mentalitatea de luptător la Gaziantep: ”Toată Turcia a văzut”

Deşi Galatasaray a câştigat cu mari emoţii cele trei puncte, meciul de pe Rams Park a fost dominat categoric de gruparea ”Cim Bom”. Fosta echipă a lui Gică Hagi a lovit bara de cinci ori şi a ratat alte ocazii uriaşe, însă Niţă a fost la post şi a avut nu mai puţin de nouă parade.

Gaziantep a rămas pe locul 17, primul care retrogradează la finele sezonului, însă Şumudică s-a declarat mândru de atitudinea elevilor săi. Mai mult decât atât, acesta a ţinut să le ”dea o palmă” celor care au crezut că Gaziantep va fi doar ”sparring partner” pentru Galata, după ce trupa din Antep fusese cu greu învinsă de Fenerbahce, în urmă cu o săptămână.

”Am făcut un meci foarte bun. Bineînţeles, Galatasaray a avut mai multe şanse ca noi, dar este normal. Sunt foare mândru de jucătorii mei, pentru că am luptat până în ultimul minut. Am văzut jucători de la Galatasaray care au tras de timp. Este foarte plăcut pentru un antrenor. Toată Turcia a văzut atitudinea noastră, pentru că unii spun că ne-am dat silinţa doar împotriva lui Fenerbahce, nu. Nu am nimic cu nimeni.  Am jucat cu Galatasaray la fel cum am jucat cu Fenerbahce.

Nu mă interesează cine ia campionatul. Mă interesează ca echipa mea să se salveze de la retrogradare. Sunt foarte fericit, pentru că jucătorii mei mi-au preluat mentalitatea de luptător. Sunt un antrenor străin, nu este uşor să antrenez în Turcia, dar mentalitatea mea este asemănătoare cu cea a a unui antrenor turc”, a spus Marius Şumudică.

Şumudică a dat-o la pace cu jurnaliştii turci: ”I dont need <<duşman>> in Turkey”

În urmă cu aproape două săptămâni, ziariştii din Sivas au boicotat conferinţa de presă a lui Marius Şumudică, după meciul dintre Sivasspor şi Gaziantep, considerând că românul a făcut nişte gesturi nepotrivite la adresa fanilor. Pacifist de această dată, fostul antrenor al Rapidului a făcut o declaraţie care probabil va deveni virală: ”I don't need 'duşman' in Turkey (n.r. Nu am nevoie de duşmani în Turcia)

”În limba turcă, sunt multe cuvinte asemănătoare cu cele din limba română. ”Duşman”. Nu am nevoie de duşmani în Turcia. Este acelaşi cuvânt în ambele limbi. Vreau să rămânem în prima ligă, pentru că merităm, având în vedere ceea ce am arătat pe teren”, a  mai spus Şumudică.

Care este superstiţia lui Şumudică: ”Dumnezeu de pedepsteşte”

După ce Gaziantep a deschis scorul contra Galatei, jucătorii de pe banca de rezervă a lui Gaziantep s-au ridicat şi au început să se bucure, însă românul le-a făcut semn să se calmeze. Şumudică a dezvăluit că are această superstiţie de ani buni, după ce a fost ”pedepsit” că s-a bucurat prea devreme.

”(n.r. De ce le-a spus jucătorilor să se calmeze) Este o superstiţie. Marcasem doar un gol. Dacă vrei să o baţi pe Galatasaray, trebuie să marchezi două sau trei goluri şi nu este uşor.  Sunt antrenor de 21 de ani şi am antrenat în Liga Campionilor. Nu vreau să vă reamintesc CV-ul meu, dar câteodată când te bucuri prea mult, Dumnezeu te pedepseşte. Vreau să mă bucur când se termină meciul. Vreau să mă bucur cu Kayiserispor şi o să vedeţi cum mă voi bucura când voi câştiga, dar astăzi nu m-am bucurat, pentru că am înscris doar un gol”, a mai spus Şumudică.

Vrea să îşi ia paşaportul turcesc şi nu se teme de critici: ”Mă simt ca peştele în apă în Turcia”

”Vreau să vă mai spun ceva. În Turcia este aceeaşi problemă ca în Arabia Saudită. Aceste platforme de socializare, Twitter, Facebook, Instagram, omoară fotbalul, pentru că multe persoane mă provoacă, iar apoi postează videoclibul. Eu respect pe toată lumea. Sunt multe conturi cu numele meu, dar sunt false. Nu am Facebook sau Instagram.

Fac sacrificii pentru că iubesc clubul (n.r. Gaziantep), Turcia, dar îmi iubesc şi meseria. Credeţi că sunt aici pentru bani? Nu. Anul trecut, câştigam de 5-6 ori mai mult în Arabia Saudită. Am venit la Gaziantep pentru că iubesc acest oraş. Îl am aici (n.r.-arată spre inimă)

Vreau să obţin paşaportul turcesc. Ştiu că voi fi criticat în România, dar îmi doresc să obţin paşaportul turcesc. În Turcia, mă simt ca peştele în apă. Vă mulţumesc mult! Sunteţi în inima mea!”, a concluzionat Şumudică.

Afla mai multe despre: marius şumudicăgaziantepturciagaltasaray 

viewscnt
Articole similare