Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriza anului! Dan Petrescu, propus selecţioner la naţionala prezentă la EURO 2020. Vedetele de milioane au rămas fără antrenor

Surpriza anului! Dan Petrescu, propus selecţioner la naţionala prezentă la EURO 2020. Vedetele de milioane au rămas fără antrenorgalerie foto

EURO 2020

Comentarii

Dan Petrescu se află printre propunerile pentru funcţia de selecţioner al unei naţionalei calificate la EURO 2020. Pentru antrenorul român ar putea fi următorul pas mare din cariera lor. Presa din Rusia consideră că fostul fundaş dreapta poate fi printre înlocuitorii lui Stanislav Cherchesov, care a fost demis.

Reprezentativa Rusiei caută un nou selecţioner, după dezamăgirea trăită la Campionatul European de fotbal din această vară. Cherchesov a fost îndepărtat, iar federaţia e nevoită să-i plătească o clauză de 300 de milioane de ruble, spre deosebire de Fabio Capello, care a plecat, la finalul mandatului, cu 1 miliard de ruble! Iar printre înlocuitori se numără şi un tehnician român important. 

Artem Dzyuba, Aleksey Miranchuk & Co. au terminat pe locul al patrulea în grupa B de la EURO 2020, cu trei puncte, sub Belgia, câştigătoarea grupei, Danemarca şi Finlanda. Iar fostul selecţioner a plătit cu postul. Conducătorii fotbalului rus au pornit căutările, iar şansele ca un antrenor autohton să vină pe banca tehnică sunt mici, din cauza soluţiilor limitate. Astfel, oficialii s-au îndreptat spre variante din străinătate. 

Dan Petrescu, propus pe banca naţionalei în presa din Rusia

Conform Bfm.ru, moderatorul TV şi comentatorul de fotbal, Dmitry Derunets, a propus mai multe nume pentru naţionala Rusiei, printre care: Dan Petrescu, Domenico Tedesco, Slaven Bilic, Andre Villas-Boas, Vladimir Petkovic sau Kurban Berdyev. 

Totuşi, publicaţia citată susţine că "problema în privinţa lui Dan Petrescu e că nici măcar naţionala României, ţara care-l venerează, nu l-a dorit ca selecţioner, astfel că nici noi, probabil, nu-l vom avea". 

Dan Petrescu a antrenat în Rusia două echipe importante, pe Kuban Krasnodar (2009-2012 şi 2016) şi pe Dinamo Moscova (2012-2014). "Bursucul" e liber de contract în acest moment şi a fost aproape de a conduce naţionala României, înainte de instalarea lui Cosmin Contra. 

Variante au fost propuse şi de jurnalistul Nobel Arustamyan, citat de Gazeta.ru. "Federaţia a discutat cu ruşi, dar sunt variante puţine. Astfel, caută un antrenor străin, nu s-a decis, dar cea o oţiune evidentă e Andre Villas-Boas. Domenico Tedesco e o altă variantă, el aşteaptă o ofertă. Nu s-a decis nimic încă. Preşedintele e deschis pentru numirea unui antrenor străin, cum a mai făcut-o şi în trecut". 

Dan Petrescu, pregătit să revină pe banca tehnică

Fostul tricolor e liber de la începutul anului, atunci când s-a despărţit de Kayserispor. El şi-ar fi dorit să devină selecţionerul României, în urmă cu câţiva ani, dar CFR Cluj a blocat mutarea. 

Acum, Dan Petrescu e pregătit să revină, inclusiv în Liga 1, dar a recunoscut că şi-ar dori să revină în Rusia. În această vară, agentul său a lucrat pentru a-i găsi destinaţia potrivită, în timp ce antrenorul a analizat meciurile de la EURO 2020. 

 

Afla mai multe despre: dan petrescudan petrescu rusiadan petrescu selectionereuro 2020rusia euro 2020dan petrescu antrenor 

viewscnt
Articole similare