Experiențe împreună.
You are here:

Surpriză uriaşă în fotbalul internaţional. Olăroiu, favorit să preia o echipă naţională. E aşteptat în locul unui selecţioner care a cucerit Cupa Mondială

Surpriză uriaşă în fotbalul internaţional. Olăroiu, favorit să preia o echipă naţională. E aşteptat în locul unui selecţioner care a cucerit Cupa Mondialăgalerie foto
Comentarii

Marcelo Lippi şi-a dat demisia, pentru a doua oară în acest an, din funcţia de selecţioner al naţionalei Chinei, după o înfrângere suferită în faţa Siriei, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Prima demisie a venit în luna ianuarie, când Marcelo Lippi a fost înlocuit pe banca naţionalei de Fabio Cannavaro, însă fostul fundaş n-a rezistat decât două meciuri la conducerea reprezentativei Chinei. Astfel, la doar patru luni de la prima despărţire, Lippi a revenit pe banca tehnică a chinezilor.

Totul până acum. Naţionala Chinei a pierdut meciul cu Siria, din preliminariile pentru Mondialul din 2022, astfel că Marcelo Lippi şi-a dat din nou demisia, pentru a doua oară în acest an.

"Ştiu că am un salariu foarte mare, ştiu că eu trebuie să-mi asum toate aceste rezultate, dar, începând de acum, nu voi mai fi selecţionerul Chinei. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat!" , a declarat Lippi, după meciul cu Siria.

Cosmin Olăroiu, favorit să preia naţionala Chinei

Presa din China a profitat de moment şi a conceput imediat o listă de posibili înlocuitori pentru prima reprezentativă. Evident, Cosmin Olăroiu e unul dintre favoriţi. Antrenorul român o pregăteşte pe Jiangsu Suning din martie 2018, iar în acest moment este unul dintre cele mai apreciate nume din campionatul Chinei.

În plus, Cosmin Olăroiu n-ar fi la prima aventură pe banca unei naţionale. În perioada 2014-2015, românul a fost selecţionerul Arabiei Saudite, însă n-a avut parte de cele mai bune rezultate şi a înregistrat o singură victorie şi alte patru înfrângeri.

Cu trei etape rămase de disputat până la finalul sezonului, Jiangsu Suning se află pe locul 5 în clasament, însă o clasare pe podium este imposibilă pentru echipa pregătită de Cosmin Olăroiu.

Clasament campionatul Chinei:

viewscnt
Articole similare