Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriza verii! Nu a apucat să joace în Liga 1 sau la naţională, dar a intrat în TOP 10 cei mai valoroşi români: cota i-a explodat

Surpriza verii! Nu a apucat să joace în Liga 1 sau la naţională, dar a intrat în TOP 10 cei mai valoroşi români: cota i-a explodatgalerie foto

Stranieri

Comentarii

Apariţie total surprinzătoare în topul celor mai valoroşi jucători români în activitate.

Portarul Andrei Ionuţ Radu a urcat până pe locul 8, după un sezon petrecut în Serie B, sub formă de împrumut. În vârstă de 21 de ani, Andrei Radu e legitimat la Inter, dar în ultimul sezon a jucat la Avellino, în Serie B, unde a avut evoluţii apreciate. A strâns 24 de meciuri în toate competiţiile, iar faptul că a evoluat constant se traduce printr-o creştere consistentă a cotei de piaţă.

Dacă în vara trecută portarul care nu a apucat să joace vreun minut în Liga 1 (a plecat din România înainte să împlinească 16 ani) valora 500.000 de euro, conform Transfermakrt, acum aceeaşi sursă îl cotează la nu mai puţin de 3 milioane de euro.

Această cotă îl cotează pe Andrei Radu pe locul 8 în topul celor mai valoroşi jucători români şi pe a doua poziţie în clasamentul portarilor, după Ciprian Tătăruşanu.



Top condus de Răzvan Marin
Andrei Radu e internaţional de tineret şi a evoluat pentru echipa U21, însă până în acest moment nu s-a pus problema să joace la formaţia de seniori, care se bazează pe alţi patru portari experimentaţi: Ciprian Tătăruşanu, Costel Pantilimon, Florin Niţă şi Silviu Lung jr.

Cel mai valoros român în funcţie de cota de piaţă este în acest moment Răzvan Marin (Standard Liege), cu o cotă de 7 milioane de euro, care e urmat în clasament de Ştefan Radu (6 milioane de euro) şi Florin Andone (6 milioane de euro).

Andrei Radu a revenit la Inter în această vară, însă rămâne de văzut dacă va rămâne în lotul milanezilor sau va fi împrumutat din nou. În mod cert, experienţa la Avellino i-a prins excelent tânărului portar care la începutul carierei a jucat atât la FCSB, cât şi la Dinamo, la grupele de juniori, înainte de a pleca în străinătate.

Afla mai multe despre: andrei raduromancota de piatacel mai valoros roman 

viewscnt
Articole similare