Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surprize în cursa pentru Gheata de Aur! Un fost jucător din Superligă - locul 16, peste Mbappe sau Bellingham

Surprize în cursa pentru Gheata de Aur! Un fost jucător din Superligă - locul 16, peste Mbappe sau Bellinghamgalerie foto
Comentarii

Luptă interesantă pentru ”Gheata de Aur”, ediţia 2023/2024. Printre cei mai buni marcatori ai Europei: un fost jucător de la UTA, un jucător din naţionala Belarusului şi unul de la HJK Helsinki.

”Gheata de Aur” este un trofeu fotbalistic ce se acordă jucătorului cu cele mai multe goluri într-un sezon, din toate campionatele Europei, însă se ţine foarte mult cont şi de nivelul campionatului respectiv.

  • Pentru a evita câştigătorii din campionate mult mai slab cotate, unde fără discuţie e mai uşor de marcat, UEFA a decis să acorde câte un coeficient fiecărui campionat, în funcţie de dificultatea acestuia.

Guirassy, doar pe locul 3

Aşadar, în sezonul 2023/2024, până în acest moment, lider este norvegianul Amahl Pellegrino (33 de ani) de la Bodo Glimt, cel care a marcat 22 de goluri în 24 de partide de campionat până acum.

  • Campionatul din Norvegia este cotat la 1,5 puncte pentru fiecare gol marcat. Pellegrino a adunat 33 de puncte.

Pe locul secund apare un nume surpriză: nigerianul Akor Adams (23 de ani) de la Montpellier, cu 15 de goluri marcat pentru Lillestrom şi 5, în 7 partide, pentru Montpellier. 

  • Adams are un total de 32,5 puncte.
  • Akor Adams a fost transferat de Montpellier în august 2023, de la Lillestrom, pentru 4.500.000 de euro.

Pe ultima treaptă a podiumului se află Sehou Guirassy (27 de ani) de la VFB Stuttgart, principalul favorit la trofeu în acest sezon.

A marcat 14 goluri în 8 partide pentru VFB Stuttgart şi a adunat 28 de puncte. Campionatul Germaniei este abia la început, aşa că are timp suficient pentru a urca pe prima poziţie.

Haaland, Kane şi Mbappe, dincolo de TOP 10

Lautaro Martinez de la Inter se află pe locul 4, cu 22 de puncte adunate după 11 goluri marcate în Serie A, în 9 partide.

Trei dintre cei mai importanţi ai planetei nu prind TOP 10: Harry Kane - locul 12 (9 goluri în 8 meciuri), Erling Haaland - locul 13 (9 goluri în 9 meciuri), Kylian Mbappe - locul 20 (8 goluri în 8 meciuri).

Pe locul 16 apare un nume obişnuit cu fotbalul românesc: croatul Filip Dangubic, trecut pe la Chindia şi UTA Arad. Acesta a marcat 17 goluri în 31 de partide pentru Hegelmann, în campionatul Lituaniei, şi este pe locul 16.

  • 17 puncte a adunat Dangubic.

De asemenea, pe locul 25 îl regăsim pe Bojan Radulovic de la HJK Helsinki, ”killer-ul” celor de la Farul Constanţa din drumul către grupele Conference League. Sârbul are 15 goluri în 19 partide de campionat şi a adunat 15 

Pe locul 40 este Vladislav Morozov, de la Dinamo Minsk, fotbalistul bielorus care a marcat împotriva României, pe Arena Naţională, în România - Belarus 2-1, în drumul către EURO 2024.

  • Morozov a marcat 13 goluri în 23 de partide pentru Dinamo Minsk şi are 13 puncte.

Top 10 - Gheata de Aur

Afla mai multe despre: guirassypellegrinoadams 

viewscnt
Articole similare