Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tempestini se menţine în lupta pentru podium la etapa europeană de raliuri din Canare

Tempestini se menţine în lupta pentru podium la etapa europeană de raliuri din Canare

Alte sporturi

Comentarii

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a încheiat prima zi a ultimei etape din Campionatul European la o lungime distanţă de podiumul Juniorilor 1, sub 28 de ani.

Echipajul de la Napoca Rally Academy format din Tempestini şi Sergiu Itu este la doar 3 secunde în spatele irlandezului Devine Callum, însă astăzi mai sunt 8 probe speciale în Canare, iar obiectivul clar este recuperarea timpului pierdut sâmbătă.

Pe o vreme schimbătoare, în care probele s-au desfăşurat atât pe soare, cât şi pe ploaie, piloţii au avut mari probleme cu alegerea cauciucurilor, totul transformându-se într-o adevărată loterie. Avantajaţi de faptul că ştiu perfect vremea din Canare, piloţii localnici au fost cei mai inspiraţi, iar din primele 6 poziţii după prima zi, 4 sunt ocupate de ei.

Pe proba specială 3, pe o ploaie torenţială, Tempestini s-a răsucit şi a pierdut secunde preţioase în lupta pentru topul juniorilor din etapa europeană. Campionul României a recuperat în ultima parte a zilei şi chiar a reuşit să obţină al treilea timp dintre Juniori pe proba specială 9, având un avantaj de 4,5 secunde în faţa lui Oliver Solberg. După prima zi, pilotul de la Napoca Rally Academy e pe 4 la Juniori1 şi pe 14 la general într-un raliu în care au luat startul peste 40 de modele cu o configuraţie R5.



Astăzi se vor desfăşura ultimele 8 probe speciale ale etapei care închide sezonul 2020 în Campionatul European de Raliuri. Deşi anunţase iniţial sezon complet, Tempestini este la doar a doua participare după ce programul său a fost dat peste cap de criza de coronavirus. La Roma, românul a fost pe 2 la Juniori şi pe 5 la general.

Afla mai multe despre: simone tempestinicanareraliuri 

viewscnt
Articole similare