Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thibaut Courtois, nemulţumit la gala "Balonului de Aur": "Încă se subestimează postul de portar"

Thibaut Courtois, nemulţumit la gala "Balonului de Aur": "Încă se subestimează postul de portar"
Comentarii

Belgianul Thibaut Courtois, laureat al Trofeului Yashin, pentru cel mai bun portar al lumii, decernat în cadrul galei "Balonul de Aur", consideră că postul său este încă puţin subestimat.

''Este fantastic. În primul rând, vreau să le mulţumesc colegilor mei de la Real Madrid, este o mândrie să aparţin acestei echipe, am avut un sezon incredibil. Îi mulţumesc logodnicei mele, familiei mele şi copiilor mei. Este întotdeauna uşor când te simţi bine, dar este mai greu când barca se balansează'', a declarat Courtois, cu un rol decisiv la Real Madrid în cucerirea Ligii Campionilor şi a titlului în campionatul spaniol.

Courtois, 30 ani, îi succede italianului Gianluigi Donnarumma, portarul lui PSG, în palmaresul Trofeului Lev Yashin, singurul portar care a cucerit Balonul de Aur, în 1963.

În ce priveşte Mondialul din Qatar, Courtois speră ca Belgia să-şi depăşească performanţa din 2018, când a atins semifinalele: ''Am pierdut, din păcate, împotriva Franţei în 2018. Sperăm să facem mai bine anul acesta. Există o mulţime de abilităţi. Avem o echipă grozavă cu Kevin (de Bruyne), Eden (Hazard) şi Romelu (Lukaku), putem face lucruri frumoase".

Portarul belgian a ocupat locul şapte în ierarhia generală pentru Balonul de Aur şi a opinat că pentru portari este dificil să câştige acest trofeu prestigios: ''La ora votului, adesea se uită portarii, sunt amintiţi adesea golgheterii şi pasele decisive, dar nu este aşa de grav. Se subestimează încă puţin postul de portar''.

Courtois (95 de selecţii) a fost format la Genk (Belgia), după care a mai jucat la Atletico Madrid (2011-2014) şi la Chelsea (2014-2018).

Afla mai multe despre: courtois 

viewscnt
Articole similare