Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţi-l mai aminteşti pe "vietnamezul" devenit campion cu FCSB în 2015? Unde a ajuns în această vară

Ţi-l mai aminteşti pe "vietnamezul" devenit campion cu FCSB în 2015? Unde a ajuns în această vară

Superliga

Comentarii

Florentin Pham-Huy ajungea la FCSB în vara lui 2014, fiind adus de Costel Gâlcă, omul care tocmai preluse conducerea tehnică a echipei.

Puştiul în vârstă atunci de 17 ani atrăgea imediat atenţia prin numele său de origine asiatică provenit de la tatăl său, un vietnamez stabilit de mulţi ani în România, unde s-a şi căsătorit.

Florentin a debutat petnru FCSB în acelaşi an, fiind folosit în două partide din Cupa Ligii, însă plecarea lui Gâlcă de la finalul sezonului a reprezentat şi intrarea micuţului jucător de bandă dreaptă într-un con de umbră.

Gâlcă a lucrat cu Pham Huy şi la naţionala U17, unde l-a folosit în mai multe partide pe posturile de fundaş dreapta şi mijlocaş defensiv.

A fost împrumutat în sezonul 2015-2016 la Academica Clinceni, iar în ultimele două sezoane a rămas la echipa a doua a FCSB, fără să mai aibă contact cu prima echipă.

Ajuns la 21 de ani, Florientin Pham-Huy a fost împrumutat din nou la Academica în această vară şi sunt şanse mari ca transferul să devină definitiv în vara viitoare.

"Domnul Gâlcă, pe care l-am avut antrenor la naţionala U17 a României, a vrut să vin la Steaua, după ce dânsul a semnat cu echipa din Ghencea. Mi-a zis: „Vino la Steaua dacă vrei să ajungi tot mai sus!”. Să ştiţi că ţin cu această echipă de mic copil. Nu am mers la juniorii Stelei pentru că arena din Ghencea e prea departe de unde locuiesc, astfel că am jucat pentru Juventus Bucureşti [...] Pot să spun că Lucian Sânmărtean m-a impresionat atunci când mi-a spus să stau la masa lui. M-a luat sub aripa lui, aşa cum se spune, îmi dă sfaturi utile. Mi-a spus să am încredere în mine, să muncesc mult şi să fiu serios", declara Pham-Huy în 2014, la scurt timp după transferul la FCSB.

Afla mai multe despre: pham-huytransfervietnam,  

viewscnt
Articole similare