Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toate detaliile despre cele trei adversare ale României din Liga Naţiunilor: vedetele echipei, valoarea lotului şi palmaresul meciurilor directe

Toate detaliile despre cele trei adversare ale României din Liga Naţiunilor: vedetele echipei, valoarea lotului şi palmaresul meciurilor directe

Fotbal intern

Comentarii

România a avut ghinion la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor. Naţionala pregătită de Contra a dat peste adversari dificili şi va întâlni în grupa a 4-a din Liga C reprezentativele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei.

Câştigătoarea grupei se va califica într-un play-off ce se va disputa în martie 2020, pe sistemul "semifinale, finală", într-o singură manşă, cu condiţia ca echipa respectivă să nu se fi calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor clasice. Dacă una sau mai multe câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor sunt deja calificate la Euro 2020, atunci locul lor în play-off-ul din martie 2020 e luat de următoarea clasată care nu s-a calificat.

Programul meciurilor:

7 septembrie: România - Muntenegru, Lituania - Serbia (ora 21:45)


10 septembrie: Serbia - România, Muntenegru - Lituania (ora 21:45)
11 octombrie: Lituania - România, Muntenegru - Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: Lituania - Muntenegru (ora 21:45), România - Serbia (ora 16:00)
17 noiembrie: Serbia - Muntenegru (ora 16:00), România - Lituania (ora 21:45)
20 noiembrie: Serbia - Lituania, Muntenegru - România (ora 21;45)

România, grupă complicată în Liga Naţiunilor! Ne luptăm cu Serbia, Muntenegru şi Lituania! Cum arată drumul spre Euro 2020. Vezi programul meciurilor!

Cine este Serbia?

După ce a ratat calificarea la ultimele trei turnee finale (Euro 2016, Campionatul Mondial din 2014 şi Euro 2012), naţionala Serbiei şi-a revenit în preliminariile pentru Mondialul din acest an. A jucat perfect în campania de calificare şi a câştigat fără probleme o grupă cu echipe precum Irlanda, Ţara Galilor şi Austria.

Valoarea lotului

Sârbii au nume grele din fotbalul mondial în componenţa lotului. În momentul de faţă, cel mai scump jucător din naţionala Serbiei este chiar viitorul adversar al celor de la FCSB, Milinkovic-Savic. Mijlocaşul de 22 de ani este legitimat la Lazio şi este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 55 de milioane de euro.
 
Imediat după Milinkovic-Savic vine tare din urmă Nemanja Matic. Tot mijlocaş şi el, jucătorul lui Manchester United valorează 40 de milioane de euro. Pe lângă cele două "bijuterii" de la mijlocul terenului, naţionala Serbiei se poate lăuda şi cu jucători cu mare experienţă precum Ivanovic, Kolarov sau Ljajic. Valoarea totală a lotului sârbilor este de 231 de milioane de euro.
 
 

Meciurile directe cu România

De două ori s-au mai întâlnit până acum Serbia şi România, ambele partide având loc în 2009, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud. În tur, tricolorii au cedat pe propriul teren, scor 2-3, apoi s-au facut de ras in deplasarea de la Belgrad, unde au pierdut, scor 0-5.

Programul Serbiei:

Până la startul Ligii Naţiunilor, Serbia are de jucat la Campionatul Mondial din Rusia. Face parte din grupa E a turneului final din această vară, alături de Brazilia, Elveţia şi Costa Rica.
 

Cine este Muntengru?

Naţionala din Muntenegru este o proaspătă cunoştinţă a tricolorilor. Mai întâi, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, România a ratat victoria în meciul cu Muntenegru, după ce Stanciu a ratat un penalty în ultima fază a meciului de la Cluj. Apoi, în returul de la Podgorica, tricolorii au cedat, scor 0-1, rezultat care a dus şi la demisia selecţionerului Christoph Daum. 
 

Valoarea lotului

În mod cert, vedeta naţionalei din Muntenegru este Stevan Jovetic. Atacantul lui Monaco este evaluat la 10 milioane de euro, iar în acest sezon are două goluri marcate în cele opt meciuri jucate pentru monegasci în Ligue 1. În total, valoarea lotului muntenegrenilor ajunge la aproximativ 70 de milioane de euro.

Meciurile directe cu România

Pe lângă cele două meciuri din preliminariile Mondialului din 2018, România şi Muntenegru mai au în palmares o singură partidă. În mai 2008, tricolorii s-au impus într-un meci amical cu scorul de 4-0.
 
 

Cine este Lituania?

Naţionala Lituaniei este, cu siguranţă, cel mai modest adversar din această grupă pentru România. Lituanienii au avut o campanie de calificare dezastruoasă pentru Campionatul Mondial din 2018, unde au terminat pe locul al cincilea, în spatele Angliei, Slovaciei, Scoţiei şi Sloveniei.
 
 

Valoarea lotului

Lituanienii au un lot mai ieftin chiar decât cel al naţionalei noastre. Doar 9 milioane de euro este suma totală la care se ridică valoarea jucătorilor Lituaniei, în timp ce tricolorii lui Contra se apropie de totalul de 56 de milioane de euro. Cel mai cunoscut jucător al lituanienilor, cel puţin pentru noi, este fostul portar al lui Dinamo, Cerniauskas, cotat la 500 de mii de euro şi legitimat la ŢSKA Sofia.
 
 

Meciurile directe cu România

De 11 ori s-au întâlnit până acum România şi Lituania, iar tricolorii conduc fără probleme cu 10 victorii obţinute şi o singură înfrângere. Singurul succes al lituanienilor a venit în chiar primul meci din campania de calificare a Campionatul Mondial din 2010. În septembrie 2008, tricolorii antrenaţi atunci de Victor Piţurcă erau umiliţi la Cluj de Lituania, scor 3-0.
 

Afla mai multe despre: lituaniaromaniaserbialiga natiunilorcosmin contramuntenegru 

viewscnt
Articole similare