Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Top 10 cele mai scumpe transferuri din 2022. City a încasat mai mult decât a cheltuit, Juve a "spart banca"! Il Luce a intrat în top, transfer surpriză în Rusia

Top 10 cele mai scumpe transferuri din 2022. City a încasat mai mult decât a cheltuit, Juve a "spart banca"! Il Luce a intrat în top, transfer surpriză în Rusia
Comentarii

Perioada de transferuri de la începutul lui 2022 s-a încheiat, în campionatele importatente, pe 31 ianuarie. Iată un Top 10 al celor mai scumpe realizate în această în Europa.

Top 10 cele mai scumpe transferuri din 2022. City a încasat mai mult decât a cheltuit, Juve a "spart banca"! Il Luce a intrat în top, transfer surpriză în Rusia

Cluburile importante din Europa au cheltuit sume importante de bani pentru transferuri şi în 2022, aşa cum au obişnuit, chiar dacă bugetele le-au fost afectate de pandemia de COVID-19. Juventus a realizat cel mai scump transfer al iernii, Duşan Vlahovic de la Fiorentina. Vitaly Mykolenko, fostul fotbalist al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a intrat şi el în top.

De asemenea, Manchester City, dar şi un club din Rusia, Zenit, au intrat în top. În ciuda problemelor financiare, Barcelona a reuşit al doilea cel mai scump transfer al iernii. Cel mai important "jucător" de pe piaţă, Newcastle - cel mai bogat club din lume -, a cheltuit sume importante de bani pe patru transferuri, dar nu toate au intrat în Top 10.

Telekom Sport a realizat Top 10 al celor mai scumpe transferuri reuşite în perioada de mercato de iarnă, care tocmai s-a încheiat.

1 - Duşan Vlahovic - 81,6 milioane de euro, de la Fiorentina la Juventus

În încercarea de a-şi întări echipa pentru a se putea lupta din nou la titlu, Juventus a făcut cel mai scump transfer al iernii şi şi-a luat un atacant de mare viitor. La 21 de ani, Duşan Vlahovic a semnat cu formaţia torineză şi, sub comanda lui Max Allegri, va încerca să o ducă din nou pe Juventus spre titlul din Serie A. Vlahovic mai avea contract cu Fiorentina până în vara lui 2023.

— JuventusFC (@juventusfc) January 30, 2022

2 - Ferran Torres - 55 de milioane de euro, de Manchester City la Barcelona

În ciuda problemelor financiare şi a datoriilor mari pe care le are, Barcelona a realizat al doilea cel mai scump tranfer al iernii. Xavi a fost instalat pe banca tehnică a catalanilor şi l-a cerut pe Ferran Torres, un fotbalist care poate juca pe toate posturile din atac. Joan Laporta a profitat de relaţia bună pe care o are cu Pep Guardiola şi Txiki Begiristain, cu care a lucrat în trecut, şi a obţinut transferul lui Torres.

3 - Luis Diaz - 45 de milioane de euro, de la Porto la Liverpool

Columbianul a făcut senzaţie în campionatul din Portugalia şi în grupele Ligii Campionilor, astfel că prestaţiile sale au atras atenţia. Un marcator, Luis Diaz i-a făcut pe cei de la Liverpool să-l deturneze din drumul către Tottenham, care se înţelesese cu Porto, şi să plătească 45 de milioane de euro. Însă, cu tot cu bonusuri, suma poate ajunge la 70 de milioane de euro pentru cei de la Porto. Jurgen Klopp a fost cel care a insistat pentru Diaz.

4 - Bruno Guimaraes - 42,1 milioane de euro, de la Olympique Lyon la Newcastle

"Coţofenele" au devenit cel mai bogat club din lume după ce au fost prelaute de fondul public de investiţii din Arabia Saudită, prin prinţul Mohamed bin Salman, iar acest detaliu s-a văzut şi pe piaţa transferurilor. Newcastle a intrat în top prin transferul lui Bruno Guimares de la Lyon, dar a mai realizat încă trei mutări în mercato: Kierran Trippier, Dan Burn şi Chris Wood.

— Newcastle United FC (@NUFC) January 31, 2022

5 - Lucas Digne - 30 de milioane de euro, de la Everton la Aston Villa

Fundaşul stânga francez a fost transferat între cluburile din Premier League, Everton şi Aston Villa. Steven Gerrard şi l-a dorit foarte mult pe Lucas Digne, iar Everton i-a dat drumul după ce a primit în conturi 30 de milioane de euro. Everton a transferat un fundaş de la Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu, în locul lui Lucas Digne.

6 - Chris Wood - 30 de milioane de euro, de la Brunley la Newcastle

Aşa cum spuneam, Newcastle a cheluit mult pe piaţa transferurilor în ianuarie, pentru că trebuie să se salveze de la retrogradare şi are nevoie de întăriri. Pe lângă Bruno Guimaraes, "Coţofenele" au intrat în Top 10 şi cu transferul lui Chris Wood de lal Burnley, pentru care au plătit 30 de milioane de euro. Atacantul din Noua Zeelandă a ajuns deja sub comanda lui Eddie Howe şi va pune umărul la salvarea de la retrogradare.

7 - Vitaly Mykolenko - 23,5 milioane de euro, de la Dinamo Kiev la Everton

Cunoscut pentru faptul că mereu a crescut şi vândut jucători importanţi în Europa, Mircea Lucescu a mai reuşit un transfer pe modelul Fernandinho, Willian sau Douglas Costa. Vitaly Mykolenko a luat drumul Angliei, la Evertom, după ce "Caramelele" au achitat 23,5 milioane de euro clubului antrenat de "Il Luce". Fundaşul stânga ucrainean e înlocuitorul lui Digne, plecat la Aston Villa.

8 - Yuri Alberto - 20 de milioane de euro, de la Internacional Porto Alegre la Zenit

La doar 20 de ani, brazilianul Yuri Alberto a prins un transfer în Europa, în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg. Prestaţiile foarte bune de la Internacional Porto Alegre l-au adus în atenţia celor de la Zenit, care au scos din conturi 20 de milioane de euro pentru transferul fotbalistului din Brazilia, cu care speră să dea lovitura cu o eventuală vânzare mai departe la o echipă mai mare.

— Fichajes.com (@Fichajes_futbol) January 30, 2022

9 - Rodrigo Bentancur - 19 milioane de euro, de la Juventus la Tottenham

Mijlocaşul uruguayan nu a convins la Juventus, care spera că a dat lovitura atunci când l-a adus în Europa, iar Tottenham a vrut să-i dea o nouă şansă lui Rodrigo Bentancur, într-un alt mediu. Max Allegri l-a folosit foarte puţin pe Bentancur în acest sezon, iar Antonio Conte, antrenor care-l cunoaşte din Serie A, a vrut să profite şi să-l ia în Premier League, astfel că englezii au plătit 19 milioane de euro pentru el.

10 - Julian Alvarez - 17,5 milioane de euro, de la River Plate la Manchester City

Altădată o obişnuită a primelor locuri în topurile cu cheltuieli pe transferuri, Manchester City a încasat mai mult decât a cheltuit în această iarnă. L-a cedat pe Ferran Torres la Barcelona pentru 55 de milioane de euro, astfel că şeicii au reinvestit o parte din bani pentru a-i satisface dorinţa lui Pep Guardiola. Antrenorul l-a vrut pe Julian Alvarez la Manchester City, dar acesta va rămâne în Argentina, sub formă de împrumut, până la vară.

Afla mai multe despre: top 10tranferurimercatoianuarie 2022europa 

viewscnt
Articole similare