Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP 5 jucători străini care au ajuns în iarnă în Liga 1 şi care merită urmăriţi

TOP 5 jucători străini care au ajuns în iarnă în Liga 1 şi care merită urmăriţi

Superliga

Comentarii

Echipele din Liga 1 au transferat în această vară câţiva jucători foarte interesanţi. Câţiva dintre ei atrag atenţia în mod deosebit.

Telekomsport.ro vă prezintă 5 nume de jucători străini care au fost transferaţi în această iarnă de echipele din Liga 1 şi care merită urmăriţi cu atenţie la reluarea campionatului.

Multe formaţii din prima ligă au mers pe mâna unor fotbalişti de altă naţionalitate, pe care au reuşit să-i aducă din postura de jucători liberi de contract. Cele mai active formaţii la acest capitol au fost Dinamo Bucureşti şi Dunărea Călăraşi, echipe care au transferat cei mai mulţi jucători în această iarnă. Iată însă cele 5 propuneri de jucători străini care ajung în această iarnă în Liga 1. Mai jos, aveţi un TOP 5

5. Abud Omar - Sepsi Sf. Gheorghe

Gruparea covăsneană ne-a obişnuit deja cu transferurile unor jucători liberi de contract, care de regulă se demonstrează a fi soluţii foarte inspirate. Şi în această iarnă, Sepsi a transferat doi fotbalişti străini, iar unul dintre ei se anunţă un concurent serios pentru internaţionalul de tineret, Florin Ştefan. Abud Omar este un kenyan în vârstă de 26 de ani, care în 2018 a evoluat pentru gruparea belgiană, Cercle Brugges. Între 2016 şi 2018 a fost titular la Slavia Sofia, formaţie pentru care a evoluat inclusiv in Europa League, debutând cu pasă decisivă pentru Serder Serderov în dubla cu Zaglebie. 707 minute a bifat Omar în sezonul 2018-2019 din Jupiler League (prima ligă belgiană). Vine la Sfântu Gheorghe ca jucător liber de contract şi se remarcă prin forţa şi viteză.

  • - Monitorizat de Anderlecht în 2016
  • - Internaţional kenyan cu 32 de prezenţe la prima reprezentativă
  • - Experienţă în Europa

4. Daniel  Offenbacher (FC Hermannstadt)

Născut la Scheifiling a jucat ultima dată la FK Suduva, formaţie pentru care a maract 3 goluri în 13 meciuri. Offenbacher a început fotbalul la Red Bull Salzburg formaţie pentru care a debutat în 2010. La prima echipă are 6 meciuri, dar în alte 43 de partide a îmbrăcat tricoul echipei secunde a clubului. În cariera sa, Daniel Offenbacher a mai jucat la Sturm Graz şi Wolfsberger şi a fost selecţionat la loturile de tineret ale Austriei până la nivelul Under 21. Se anunţă un câştig pentru echipa lui Miriuţă la capitolul eficienţă, combativitate şi disciplină tactică.

  • - Crescut de Red Bull Salzburg cu 6 meciuri la prima echipă
  • - Peste 40 de meciuri la loturile naţionale ale Austriei
  • - Fotbalist versatil, poate juca atât ca mijlocaş cât şi ca al doilea vârf

3. Athanasios Papazoglou (FC Dinamo Bucureşti)

”Are forţă, e forţă mare. Joc de cap extraordinar, un vârf de careu în genul Ţucudean! Va face diferenţa în România” a explicat Gabriel Tamaş, fotbalist care îl cunoaşte bine pe Papazoglu din campionatul israelian. Athanasios Papazoglou are 30 de ani şi a sosit în această iarnă la Dinamo la dorinţa expresă a antrenorului Mircea Rednic. Va fi o concurenţă redutabilă în atacul ”câinilor” care acum au la dispoziţie pe lângă Popa şi Montini, alţi doi atacanţi interesanţi: Christovao şi Athanasios Papazoglou. Grecul a fost şi pe lista CFR-ului, dar în cele din urmă a ales o experienţă în Capitală. Are în carieră echipe interesante precum Olympiacos, PAOK Salonic, Roda Kerkrade sau Hapoel Haifa, dar cifrele din ultimele trei sezoane nu-l ajută foarte mult. Cu toate astea, pare un pariu al tehnicianului de la Dinamo care, aşa cum ne arată istoricul, rareori se înşală la acest capitol.

  • - Fotbalist cu experienţă
  • - Vârf de careu, un clasic număr 9 masiv, puternic şi cu joc excelent de cap
  • - Experienţe importante la echipe renumite ca PAOK, Olympiacos sau Roda Kerkrade

2. Junior Mapuku (Dunărea Călăraşi)

A fost la un pas de un transfer în Super Liga Chineză, dar mutarea a picat în ultima clipă. Pentru următoarele 6 luni, cel puţin, congolezul va juca în Liga 1 şi este unul dintre atacanţii foarte interesanţi care au ajuns în ultima vreme în campionatul nostru. Măsoară 1.87 de cm, are o forţă de invidiat şi o lovitură de cap foarte bună. Atenţie! În sezonul 2017-2018 a marcat de 10 ori pentru Levski Sofia în 25 de meciuri, iar cu un sezon în urmă a reuşit alte 12 goluri în 25 de meciuri pentru Beroe din prima ligă bulgară. Este un jucător care din vară poate rămâne în Liga 1 la un club mult mai puternic, sau...de ce nu, poate rămâne cu Dunărea în prima divizie.

  • - 22 de goluri marcate în Bulgaria în ultimele două ediţii ale primei ligi
  • - Atacant puternic, joc excelent de cap, forţă impresionantă de pătrundere
  • - Are în spate şcoala franceză de fotbal

1. Reda Jaadi (FC Dinamo Bucureşti)

Se spune despre el că este cel mai talentat fotbalist din Belgia care a ajuns vreodată în România. Rămâne de văzut, dar în mod sigur, Reda Jaadi este un nume interesant pentru fotbalul din Liga 1. Are încă 23 de ani, pare genul de mijlocaş de creaţie tehnic, rapid şi cu viziune asupra jocului. A jucat în utlimii doi ani la Antwerp, dar cariera şi-a început-o la Standard Liege, care îl considera la acea vreme (2012) un rising star. Jaadi are posibilitatea să-şi relanseze cariera în România, iar prezenţa sa în campionatul nostru merită urmărită. De precizat că Jaadi este un fotbalist aflat în atenţia Federaţiei Marocane de Fotbal, cu toate că jucătorul este născut la Bruxelles.

  • - Considerat un mare talent la vârsta de 17 ani
  • - Crescut de Standard Liege şi cu jocuri în prima ligă belgiană
  • - Tehnic, viziune foarte bună asupra jocului, dar şi agresiv în duelurile unu contra unu
  • - Poate face uşor diferenţa

Toţi 5 vor putea fi urmăriţi în a doua parte a campionatului, în direct, la Telekom Sport.

Program Liga 1 şi transmisiuni Telekom Sport

VINERI 1 FEBRUARIE

17:00 (Liga I) Concordia - FC Botoşani               Telekom Sport 1
20:00 (Liga I) Gaz Metan - Astra                         Telekom Sport 1

SÂMBĂTĂ 2 FEBRUARIE

14:00 (Liga I) Dunărea Călăraşi - FCSB              Telekom Sport 1
20:00 (Liga I) CFR Cluj - Hermannstadt              Telekom Sport 1

DUMINICĂ 3 FEBRUARIE

17:00 (Liga I) FC Voluntari - Sepsi Sf. Gheorghe              Telekom Sport 1
20:00 (Liga I) Viitorul - U Craiova                                       Telekom Sport 1 

Afla mai multe despre: top 5 jucători străiniliga 1junior mapukureda jaadidaniel offenbacheraboud omarathanasios papazoglou 

viewscnt
Articole similare