Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP INTERVIURI | Constantin Zotta şi-a amintit episodul în care a fost fugărit pe teren de Gino Iorgulescu: ”Chiar am o poza în care Gino vine şi aleargă după mine”

TOP INTERVIURI | Constantin Zotta şi-a amintit episodul în care a fost fugărit pe teren de Gino Iorgulescu: ”Chiar am o poza în care Gino vine şi aleargă după mine”galerie foto

Top Interviuri

Comentarii

Pe vremea când activa în arbitraj, Constatin Zotta a fost alergat pe gazon de actualul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, în timpul unui meci disputat în Cotroceni.


Iorgulescu, presedinte la FC National la acea vreme nu a mai rezistat, deranjat fiind de deciziile pe care le luase centralul în partida contra Rapidului (1-3) si a incercat sa-si faca singur dreptate. Constantin Zotta a scăpat fugind, într-o imagine care a devenit una de generic în anii 90.

Constantin Zotta şi-a amintit de momentul în care Gino Iorgulescu l-a fugărit pe teren

În cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, fostul mare arbitru român şi-a amintit momentul petrecut în Cotroceni: ”Păi eu şi înainte de meci, şi după meci, şi acum am fost şi sunt prieten cu Gino. Şi chiar am vorbit cu un prieten acum jumătate de an despre episodul ăsta şi la mod de glumă pe fondul înscrierii golului Rapidului şi o să mă refer şi la el” şi-a început confesiunea Constantin Zotta, la Telekom Sport.

”Gino a intrat pe teren în fugă, să se certe cu mine, să facă scandal acolo, pe urmă mi-am adus aminte că, devenind şi eu preşedinte, am intrat şi eu pe teren. Bine, meciul ăla era un meci foarte important pentru că era o luptă pentru câştigarea titlului între Rapid şi Dinamo. Nu mai ţin minte, era un punct, două diferenţă în favoarea Rapidului, iar o victorie a Rapidului contra Naţionalului în Cotroceni însemna un pas important mare în câştigarea titlului. Si asta era în anul următor când Rapid a pierdut campionatul cu Steaua la Craiova, cu acel 2-2.Tot Mircea Lucescu era antrenor” îşi aminteşte fostul mare arbitru.

”Ei bine, scorul era 1-1, cred că minutul 50-60, şi la o fază a fost un fault făcut de Petre Marin aproape de mijlocul terenului. În momentul acela vorbeam cu unul dintre jucători, dar Lupu băiat isteţ era în spatele meu. Asta ar trebui să fie greşeala mea, că nu am văzut momentul execuţiei loviturii, dar lovitura...A bătut faultul, era faza la 40 şi ceva metri de poartă. A pasat la Iencsi, iar Iencsi a înaintat şi a şutat de la 30 de metri la poartă, vinclu şi gol Rapid, gol cu care Rapid a preluat conducerea 2-1. Până la urmă a fost 3-1. Nu mai ţin minte cine a înscris. Şi de aici tot scandalul” a spus Zotta.

Scandalul însă a continuat şi la cabine, îşi mai aminteşte el: ”Păi a continuat, vorbeam. El spunea că am greşit, că din cauza mea s-a întâmplat ce s-a întâmplat, eu spuneam că golul a fost înscris regulamentar. Îmi menţin şi acum afirmaţia pentru că chiar a fost înscris regulamentar. Pentru că mingea a fost pe loc, a fost lovită. Singura problemă că nu am văzut, dar asta nu înseamnă nimic pentru că chiar a fost un go, regulamentat. Dar de acolo au fost foarte multe poveşti. este o amintite, chiar mi-o păstrez şi eu prin amintirile mele. Chiar am o poza în care Gino vine şi aleargă după mine. Nu este un moment de care să îmi aduc aminte cu plăcere, era evident. Mai mult de atât s-a făcut legătura că se ştia aşa în cercuri că eu sunt rapidist şi de aici s-a amplificat tot evenimentul, urmânc ca peste doi ani să ajung şi preşedintela Rapid. Dar îmi asum, îmi duc crucea şi ce să fac” a încheiat Constantin Zotta.

Afla mai multe despre: zottagino iorgulescu 

viewscnt
Articole similare