Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Totul despre următorul adversar al "tricolorilor". Cel mai bun feroez joacă în Germania! Un fost dinamovist şi un elev al lui Gâlcă ne dau emoţii

Totul despre următorul adversar al "tricolorilor". Cel mai bun feroez joacă în Germania! Un fost dinamovist şi un elev al lui Gâlcă ne dau emoţiigalerie foto
Comentarii

Naţionala României joacă sâmbătă de la ora 19:00, în deplasare în Insulele Feroe. Totul despre adversarul tricolorilor, aici.

Poate că în urmă cu 15 ani, fotbaliştii feroezi nu spuneau nimic în lumea fotbalului. 90% dintre ei evoluau în campionatul intern, unul amator şi fără pretenţii. Presa din România îi numea la acea vreme "pescari" şi adevărul nu era foarte departe, pentru că cel puţin 10 dintre ei aveau alte profesii decât fotbalul.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat în fotbalul din Feroe. La ultima acţiune a echipei reprezenative, naţionala Feroeză a avut nu mai puţin de 12 internaţionali, iar alţi 5 au fost lăsaţi în afara lotului. Sigur, majoritatea nu spun mare lucru iubitorilor de fotbal din România, însă nici nu trebuie să facem confuzia că naţionala Insulelor Feroe este aceeaşi de acum 15-20 de ani.

Selecţioner cu nume pe banca tehnică

Lars Christian Olsen a fost numit în funcţia de selecţioner al feroezilor în 2011. Fost antrenor la Brondby şi Odense, Olsen este un fost mare internaţional danez, care a evoluat vreme de 10 ani în prima reprezentativă. O legendă pentru Brondby ca jucător, Olsen a cucerit de 6 ori titlul în Danemarca, dar şi Cupa Turciei cu Trabzon. În 1992 a fost campion european cu naţionala ţării sale, iar ca antrenor a reuşit în mod surprinzător să câştige o Cupă a Danemarcei cu formaţia Randers.

53 de meciuri are Lars Olsen ca selecţioner al Insulelor Feroe. A pierdut 38 dintre ele, dar a câştigat 8 şi a remizat în alte 7. Ceea ce nu e deloc puţin lucru pentru o reprezentativă care era obişnuită cu scorurile cele mai mari din preliminarii.

Chiar înainte de meciul cu România, Olsen a surprins prin anunţul făcut. El  şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională! Nu se va produce imediat, ci după ce actuala campanie de calificare se va încheia. ”Opt ani în funcţie înseamnă mult pentru fotbalul de astăzi. În ultima vreme, nici rezultatele nu au fost foarte bune. În plus Federaţia vrea sânge proaspăt pentru a face câţiva paşi în faţă” a explicat astăzi, Lars Olsen, într-o conferinţă de presă.

Vedeta naţionalei joacă în Germania! În lot şi un fost dinamovist

Când Dinamo Bucureşti l-a adus în România pe Bartalsstovu, fotbalistul feroez a fost privit ca o apariţie extrem de exotică. Într-adevăr, era! Kaj va face parte cel mai probabil din lotul feroezilor şi pentru duelul de sâmbătă contra României.

În schimb, nemţii nu l-au considerat "prea exotic" pe Edmundsson, aripa care a punctat de 9 ori pentru Arminia Bielefeld în liga a doua germană. Edmundsson (foto jos) era cumpărat în 2009 de Newcastle United. Are nu mai puţin de 54 de selecţii în echipa reprezentativă şi 7 goluri marcate pentru ţara sa.

Nu este singurul internaţional al feroezilor. Lars Olsen se bazează pe fotbalişti de la Brann Bergen, Valur, Sandnes, Vejle (echipa lui Costel Gâlcă) sau Hafnafjordur. Majoritatea evoluează aşadar în campionate nordice, pentru că acolo se pot adapta cel mai uşor. Dar, atenţie! Mulţi dintre ei joacă titulari la echipele de club, ceea ce înseamnă nu pas important pentru fotbalul din această ţară.

Noua speranţă a feroezilor a marcat deja în preliminarii

Jakup Thomsen are 21 de ani şi este un atacant masiv de careu. A fost achiziţionat deja de danezii de la Midtylland, iar în preliminarii a punctat în poarta Maltei. Debutul şi l-a făcut anul trecut, la vârsta de 20 de ani.  În prezent a fost împrumutat la Hafnafjordur în Islanda, unde are 5 goluri marcate în 15 partide disputate.

Un selecţioner atent! Contra a atras deja atenţia asupra feroezilor

Selecţionerul naţionalei a evidenţiat importanţa partidei cu Insulele Feroe şi a avertizat că deocamdată, acest meci este prioritar: ”Nu vreau să vorbesc foarte mult despre meciul cu Norvegia, pentru că vreau să ne concentrăm pe meciul cu Feroe. Este o deplasare grea, pe un teren artificial, cu vreme potrivinică probabil. Experienţele nu sunt tocmai bun, pentru că nu suntem o echipă care ne adaptăm bine pe astfel de terenuri. Să ştiţi că Norvegia a suferit mult în Feroe. Pe un teren cu vânt, cu ploaie, nu le-a fost uşor" a mărturisit recent, Cosmin Contra.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: contraechipa naţională 

viewscnt
Articole similare