Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Totul pentru titlu: Tiki Taka în Bănie! Universitatea Craiova transferă un fost jucător de la Barcelona

Totul pentru titlu: Tiki Taka în Bănie! Universitatea Craiova transferă un fost jucător de la Barcelona

Superliga

Comentarii

Universitatea Craiova pare foarte aproape să obţină transferul lui Juan Camara de la Jagiellonia Bialystok, via Dinamo Bucureşti.

Juan Camara aşteaptă să vadă dacă Dinamo îl va plăti pentru perioada în care a jucat în Ştefan cel Mare. În caz contrar, spaniolul crescut de FC Barcelona, s-ar putea transfera în Bănie, la Universitatea Craiova, formaţie care îl doreşte insistent.

Transfer de titlu la Craiova? Juan Camara poate ajunge în Bănie

Juan Camara a lăsat o impresie excelentă în România, fiind unul dintre transferurile lui Cosmin Contra la Dinamo, care au şi confirmat imediat după sosirea în fotbalul românesc.

Puţină lume îşi aminteşte că ”Juanito” a crescut în La Masia, academia formaţiei FC Barcelona. Juan Camara a ajuns la Barcelona în 2014, după ce a jucat timp ce opt ani la Villarreal. Camara s-a format de fapt la academia ”Submarinului Galben”, dar şi-a definitivat cariera de junior în La Masia. Între 2014 şi 2016, mijlocaşul născut la Jaen a evoluat pentru Barca B, alături de nume importante care au crescut la academia catalanilor. Printre ele, Patric (actualmente la Lazio Roma), Sergi Samper (Vissel Kobe), Adama Traore (Wolverhampton), Munir El Haddadi (FC Sevilla), Sandro Ramirez (Huesca), Carles Alena (Betis Sevilla), Alen Halilovic (Birmingham) sau Denis Suarez (Celta Vigo)

Extrem de talentat, agil şi foarte tehnic, Camara a fost achiziţionat de Barcelona de la Villarreal, după ce scouterii clubului catalan l-au remaract în duelurile susţinute de echipele de juniori ale Barcelonei contra lui Villarreal C sau Villarreal B. În total, Camara a marcat 23 de goluri la echipele secunde ale lui Villarreal.

”Erau momente în joc când lumea se gândea că Juan Camara îi poate călca pe urme lui Messi. Însă talentul nu pare suficient pentru un fotbalist din acest secol. Cariera lui s-a prăbuşit după experienţa FC Barcelona. Împrumuturile la Reus şi Girona i-au făcut mai mult rău decât bine, iar transferul într-un fotbal mult mai puţin ofertant decât cel spaniol, a venit firesc” scria presa din Spania despre talentatul produs al fotbalului iberic.

Într-adevăr, Camara s-a pierdut undeva între Miedz Legnica şi Jagiellonia Bialystok. În mai 2019 el a semant cu formaţia cu care este încă sub contract, la câţiva ani de la meciurile în care îmbrăca acelaşi tricou ca Adama Traore sau Denis Suarez.

Doar patru goluri a marcat Juan Camara în Polonia, iar Jagiellonia a acceptat în această vară să-l împrumute în România. Unde, pentru început, a convins. A arătat calitate şi l-a impresionat chiar şi pe marele Cornel Dinu, care l-a lăudat, în direct la Telekom Sport.

Polonezii ar fi de acord cu trecerea lui Camara la Universitatea Craiova, dar spaniolul aşteaptă acum să vadă dacă Dinamo îşi va achita sau nu datoriile faţă de el.

  • 2015-2016 este anul în care Juan Camara a cucerit primul şi singurul său trofeu din cariera

  • El a făcut parte din lotul echipei mari a Barcelonei care s-a impus în Cupa Regelui în acel an

Cotat la 600.000 de euro, Juan Camara s-a integrat perfect la Dinamo, unde a ajuns unul dintrei cei mai buni jucători. În acest sezon a jucat în 13 partide pentru Dinamo, timp în care a reuşit două goluri şi două assist-uri.

Pentru Craiova ar fi un transfer foarte interesant, mai ales că oltenii au avut probleme pe benzi în ultima perioadă.  Juan Camara joacă pe postul lui Valentin Mihăilă, cel care a fost transferat de Parma pentru 8,5 milioane de euro.

”Dacă nu rezolvă problemele, trebuie să plec pentru că e o situaţie dificilă pentru mine, pentru familia mea şi pentru colegii mei. Săptămânile următoare sunt  decisive pentru viitorul meu [...] Sunt de 4 luni aici şi am jucat de plăcere (n.r. referire la faptul că nu a primit niciun salariu)”, Camara, imediat după ultima etapă din acest an

Afla mai multe despre: juan camaradinamou craiova 

viewscnt
Articole similare