Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer de TOP la Dinamo. Un jucător cu sute de goluri în Liga Campionilor a semnat pe doi ani cu echipa din Ştefan cel Mare

Transfer de TOP la Dinamo. Un jucător cu sute de goluri în Liga Campionilor a semnat pe doi ani cu echipa din Ştefan cel Maregalerie foto

Handbal

Comentarii

Dinamo a anunţat primul transfer reuşit pentru sezonul următor. Internaţionalul român Valentin Ghionea a semnat un contract pe doi ani cu echipa din Ştefan cel Mare.

Dinamo are planuri mari şi în sezonul următor, după ce în actuala stagiune a reuşit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde ar fi trebuit să dea peste PSG, înainte ca EHF să anunţe anularea meciurilor din acestă fază a competiţiei. Astfel, campioana României l-a readus la echipă, după 13 ani, pe Valentin Ghionea (36 de ani).

Jucătorul de mâna stângă vine la Dinamo după 2 ani petrecuţi la Sporting Lisabona, adversară pe care campioana României a eliminat-o în play-off-ul Champions League din acest an.

„Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit şi în ultimii ani. Acum am reuşit să obţinem semnătura lui şi suntem convinşi că experienţa lui ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor”, a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei.

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe meciuri şi cele mai multe goluri în istoria Champions League. El a jucat 13 sezoane la acest nivel, pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona. În total, a marcat 444 goluri, numai în Champions League. De asemenea, extrema dreaptă este între cei mai buni cinci marcatori all-time pentru naţionala României.

„Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. în perioada 2005-2007) şi mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românensc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a susţinut Valentin Ghionea.

Transferul efectuat de Dinamo se înscrie şi în noua reglementare a Federaţiei Române de Handbal, care obligă echipele să-şi crească numărul jucătorilor români din lot.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare