Experiențe împreună.
You are here:

Transfer iminent! Golgheter pentru FCSB."Dacă a semnat cu Craiova, să fie sănătos!". Atacantul din Liga 1 e aproape de plecare

Transfer iminent! Golgheter pentru FCSB."Dacă a semnat cu Craiova, să fie sănătos!". Atacantul din Liga 1 e aproape de plecare

FCSB

Comentarii

Unul dintre dintre cei mai buni marcatori ai Ligii 1, Cephas Malele (27 de ani), e aproape de plecarea de la FC Argeş. Anunţul a fost făcut de sponsorul echipei. Astfel, FCSB, CFR Cluj sau Universitatea Craiova au cale liberă spre jucătorul care i-a egalat pe Dennis Man şi Hamidou Keyta în clasamentul golgheterilor din acest sezon.

Atacantul cu dublă cetăţenie, elveţiană şi angoleză, a fost una dintre revelaţiile Ligii 1 în acest sezon. Cu reuşita din meciul cu Chindia Târgovişte, de vineri, Cephas Malele a ajuns la 14 goluri în actuala stagiune şi e la patru goluri de liderul clasamentului golgheterilor de la FCSB, Florin Tănase. Vârful nu va rămâne la FC Argeş, iar echipele din fruntea Ligii 1 sunt cu ochii pe el. 

FCSB şi granzii din Liga 1 au şansa de a-l aduce gratis pe Malele, golgheterul lui FC Argeş

FC Argeş încearcă de luni bune să-i reînnoiască înţelegerea lui Malele, întrucât contractul său expiră în iunie. Fotbalistul de 27 de ani a venit la începutul sezonului din Portugalia, liber de contract, şi ar putea pleca tot liber. 

Nou-promovata nu a reuşit să se înţeleagă cu impresarul lui Malele din punct de vedere financiar. Acum, FCSB, U Craiova şi CFR Cluj au şansa de a lua gratis un marcator aflat în formă. 

Sponsorul principal de la FC Argeş, Viorel Tudose, a anunţat ultimele detalii, după ratarea play-off-ului: „Am avut o discuţie cu domnul Apostu (n.r. - impresarul lui Malele) şi vreau să vă spun că pe mine, personal, jucătorul Malele nu mă mai interesează. Dacă domnul primar Cristi Gentea, ceilalţi acţionari şi sponsori ai clubului FC Argeş doresc ca Malele să rămână la Piteşti şi doresc să plătească suma astronomică cerută de impresari… Jucătorul Malele a fost propus cu aceeaşi reţetă financiară ca şi acum trei săptămâni şi am spus că pe mine nu mă mai interesează. Dacă altcineva şi-l doreşte, să plătească suma aceea. Eu unul nu sunt de acord şi nu voi plăti în veci. 

Este vorba despre mult mai mult de 100.000 de euro la semnătură. La fel i-am dat şi noi la semnătură. Dar jucătorul Malele nu a semnat deocamdată cu niciun alt club… Cel puţin aşa mi s-a spus mie, pentru că nu mai cred pe nimeni. Deşi mi s-a spus că ceea ce s-a discutat între noi a rămas doar între noi. Mi s-a spus că el va da un răspuns în 48 de ore şi au trecut trei, patru săptămâni. Pentru mine, subiectul Malele nu mai este de actualitate. Eu, împreună cu Cristi Gentea şi ceilalţi sponsori, vreau să creăm un club după chipul şi asemănarea mea. Dacă cei care vor să vină aici consideră că acest lucru nu este posibil, atunci nici eu, dacă voi rămâne la FC Argeş, nu mai consider că este de interes. Nu vom mai lucra cu jucători care ne pun sula în coaste”, a spus Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, pentru Jurnal de Argeş.

"Dacă Malele a semnat cu Craiova, să fie sănătos. Ne-a întors spatele"

Omul care o susţine pe FC Argeş a avut un comentariu şi despre posibilul transfer al lui Malele la Universitatea Craiova. „Dacă Malele a semnat cu Craiova, să fie sănătos la Craiova, pe mine nu mă mai interesează Malele, un jucător care ne-a întors spatele. Din luna octombrie i s-a propus prelungirea contractului, cu o reţetă financiară mult peste campionatul României, cel mai bine plătit jucător pe care l-a avut vreodată FC Argeş. Lăsaţi-mă să mă gândesc! A schimbat impresarii, nu mai era nimic valabil şi acum suntem noi puşi la zid. Eu unul nu o să accept niciodată aşa ceva. Vreau să mai spun că am fost prezent la toate meciurile lui FC Argeş din ultima perioadă, cu excepţia înfrângerilor de la Cluj şi Mediaş”, a mai spus Tudose. 

Dintre cele trei pretendente la titlul Ligii 1, FCSB are cea mai mare nevoie de un atacant. Gigi Becali l-a tras pe linie moartă pe Ante Vukusic, în timp ce Buziuc a fost trimis la echipa a doua, în Liga 3. 

U Craiova are patru atacanţi disponibili, în acest moment: Elvir Koljic, Alexandru Tudorie, Ivan Mamut şi Andrei Ivan. CFR Cluj se bazează pe Mario Rondon, Gabriel Debeljuh şi Billel Omrani. 

 

viewscnt
Articole similare
Cine e singura sportiva din Romania calificata in trei probe la Jocurile Olimpice. Candideaza si...