Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Trebuia să mă lăsaţi la Milan”. Cosmin Contra, conflict aprins cu legendarul Luis Aragones, pe când juca la Atletico Madrid

”Trebuia să mă lăsaţi la Milan”. Cosmin Contra, conflict aprins cu legendarul Luis Aragones, pe când juca la Atletico Madrid

Fotbal

Comentarii

Transferul lui Radu Drăguşin (21 de ani) de la Genoa la Tottenham a reaprins speranţele jucătorilor român. Fundaşul central a demonstrat că se poate, cu multă muncă şi ambiţie.

La începutul anilor 2000, fotbaliştii român erau la mare căutarea. Veneau dintr-o ţară care lega cinci turnee finale consecutive (CM 1990, 1994, 1998 şi EURO 1996 şi EURO 2000), iar cluburile aveau mare încredere să-i abordeze.

Să păstrăm proporţiile, românii erau sârbii sau croaţii din ziua de azi. Adică, confirmau aşteptările mai peste tot pe unde erau transferaţi.

Aşa s-a întâmplat şi cu fundaşul dreapta Cosmin Contra, cel care în 2001 era cumpărat de AC Milan de la Deportivo Alaves pentru 7.000.000 de euro, apoi, în toamna lui 2002 era vândut la Atletico Madrid, pentru 3.000.000 de euro.

  • Un fundaş dreapta român, la AC Milan şi Atletico Madrid.

Conflictul lui Cosmin Contra cu Luis Aragones

De-a lungul timpului, Cosmin Contra a recunoscut că a greşit când a decis să plece de la AC Milan la Atletico Madrid. A acţionat sub impulsul nervilor şi a încăpăţânării şi a plecat dintr-un vestiar cu Paolo Maldini, Rui Costa, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi, Andriy Shevchenko, Dida sau Clarence Seedorf, şi a ajuns alături de Mirsad Hibic, Lluis Carreras, Jorge Otero sau Juan Carlos Aguilera.

În mai 2003, înaintea unui meci de campionat, Cosmin Contra a avut un conflict cu legendarul antrenor spaniol Luis Aragones, în care i-a reproşat faptul că l-a transferat de la AC Milan.

Am multe amintiri cu el. Îmi plăcea foarte mult că era direct. Cerea mult de la jucători. Striga la noi, la antrenamente, iar uneori ne mai şi certam.

Odată am avut o altercaţie cu el. Într-o joi, eu am revenit de la echipa naţională a României. Vinerea, lui îi plăcea să facă un meci de antrenament între titulari şi rezerve. Sâmbătă jucam contra celor de la Valladolid.

Pe mine m-a pus în echipa de rezerve. Îmi plăcea să ţin de minge şi mereu îmi spunea să-i dau drumul, că `o port precum un poştaş`. Am făcut două acţiuni şi i-a s-a părut că am făcut prea multe atingeri. Voia să o pasez.

La a treia acţiune, i-am aruncat tricoul şi i-am spus: ”Ar fi trebuit să mă lăsaţi la Milan”. După antrenament, am continuat să ne certăm. Am mers la duş cu gândul că nu voi mai fi convocat, dar colegii mi-au spus că eram convocat şi autobuzul pleacă la 5.

Seara, la hotel, mi-a spus: `Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren`. I-am spus că şi pentru mine este la fel şi ne-am cerut scuze reciproc. Am intrat în repriza doua şi am fost toţi fericiţi. 

Îi plăceau jucătorii cu caracter, dar mai mai şi răspundeau uneori, în loc să-şi plece capul. Îşi cerea scuze şi totul era ca şi cum nu s-ar fi întâmplat, în timp ce alţi antrenori, dacă le răspunzi, nu mai e la fel”, a povestit Cosmin Contra, pentru presa din Spania.

 

Afla mai multe despre: luis aragonescosmin contraatletico madridac milan 

viewscnt
Articole similare