Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Trebuie să facă toţi cum face Hagi”. Fotbalistul străin care spune lucrurilor pe nume: ”Înainte era mai bine. Nu se compară cu ce e acum”

”Trebuie să facă toţi cum face Hagi”. Fotbalistul străin care spune lucrurilor pe nume: ”Înainte era mai bine. Nu se compară cu ce e acum”

Fotbal intern

Comentarii

Fotbalul românesc a ajuns la un prag minim de performanţă, mai ales după ”realizarea” campioanei Farul Constanţa în Liga Campionilor sau rezultatele naţionalei de tineret a României la EURO 2023 jucat chiar ”acasă”. Totuşi, Gică Hagi este dat drept exemplu celorlate echipe de Gueye Mansour (37 de ani).

Campioana României, Farul Constanţa, a fost eliminată fără drept de apel din Liga Campionilor de campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, iar asta arată nivelul extrem de scăzut la care a ajuns fotbalul românesc.

Asta o recunoaşte şi Gueye Mansour, fotbalistul care s-a făcut cunoscut microbiştilor din campionatul mioritic la Poli Timişoara.

Senegalezul a ajuns în România în urmă cu aproape de două decenii, atunci când ajungea la clubul de pe Bega, unde avea să rămână patru ani şi să devină unul dintre favoriţii suporterilor Politehnicii.

Ajuns între timp la 37 de ani, Mansour este încă jucător activ la Liga a 3-a, unde a jucat sezonul trecut, la Olimpia Satu Mare. 

Mai are oferte din Liga 3 şi în acest sezon, însă nu a luat o decizie clară ce drum va alege.

”Înainte era mai bine. Nu se compară cu ce e acum”. Fotbalistul străin care spune lucrurilor pe nume: ”Trebuie să facă toţi cum face Hagi”

Prin urmare, fotbalistul senegalez a făcut o radiografie a fotbalului românesc actual, despre care afirmă că are un nivel mult mai scăzut decât cel din urmă cu mai bine de 10 ani, dar ce face Hagi la Farul poate fi luat drept exemplu în România.

”E mai slabă Liga 1 acum. Înainte, erau cinci-şase echipe care mergeau în Europa. Erau şi mai mulţi bani, toate meciurile din campionat erau derby-uri, stadioanele erau pline. Erau UTA, Timişoara, Rapid, Dinamo, FCSB, Oţelul, Craiova, toate meciurile erau altfel.

Toate meciurile erau interesante, jucai mereu partide puternice, stadioanele erau pline. Erau şi jucători buni, Dan Alexa, Cosmin Contra la noi, mulţi jucători. Campionatul era mai tare. Erau şi Wesley, Sânmărtean, Aliuţă. Nu se compară cu ce e acum.

Acum, e nevoie să promovezi tineri ca să ajungi din nou sus peste câţiva ani. Nu mai e la fel! Acum, trebuie să facă toţi cum face Hagi. Înainte, toată lumea avea echipele secunde, unde erau promovaţi tinerii”, a declarat Mansour, conform Sport.ro.

Gueye Mansour a evoluat la un număr mare de echipe din România, cel mai mult la Poli Timişoara, dar şi la Gloria Buzău, CS Buftea, Energeticianul, Ripensia, Flacăra Horezu, Sportul Şimleu Silvaniei şi CSM Satu Mare.

Afla mai multe despre: farulsuperligagueye mansour 

viewscnt
Articole similare