Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trecutul interesant al atacantului dorit de FCSB: remarcat de Mourinho şi fost coleg cu Nacho sau Jese la Real Madrid

Trecutul interesant al atacantului dorit de FCSB: remarcat de Mourinho şi fost coleg cu Nacho sau Jese la Real Madrid

FCSB

Comentarii

Cristian Lopez Santamaria, noua ţintă a FCSB-ului a crescut la Real Madrid şi a fost convocat de fostul tehnician al Realului, Jose Mourinho, la câteva şedinte alături de Cristiano Ronaldo et co. Spaniolul în vârstă de 29 de ani a rămas liber de contract în această vară, după ce a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu Lens.

Românii îl cunosc pe Cristian Lopez după cele două sezoane petrecute în curtea CFR-ului, formaţie pentru care a marcat de 18 ori, înainte de a se transfera în Franţa, la RC Lens.

Ceea ce puţină lume ştie însă este că vârful care a trezit acum interesul FCSB a bifat două sezoane la echipa secundă a Realului, perioadă în care a evoluat în 44 de partide şi a atras atenţia antrenorului Jose Mourinho.

În primul sezon n-a putut juca în echipa pregătită pe atunci de actualul antrenor al Madridului, Julen Lopetegui. A fost transferat prea târziu, iar titulari erau Alvaro Morata şi Joselu Sanmartin.

Cumpărat în 2009 de la Alicante, Lopez a fost atacantul titular al Castillei în sezonul următor, când formaţia secundă a clubului madrilen era pregătită de Alejandro Menendez.

Interesant este că atacantul pe care Nicolae Dică a recunoscut că şi-l doreşte la FCSB evolua în acea perioadă într-o companie selectă. Din primul unsprezece al Castillei făceau parte Antonio Adan, proaspăt transferat de Atletico Madrid zilele trecute, Marcos Alonso fundaşul stânga de la Chelsea, Pablo Sarabia, Jese sau actualul fotbalist al Realului, Nacho Fernandez.

În acea formaţie a lui Menendez, Cristian Lopez se lupta pentru o poziţie de titular în ofensiva "albilor" cu internaţionalul maghiar Adan Szalai (actualmente la Hannovra), cu Samuel Saiz (fotbalist vândut în 2017 de Atletico Madrid la Leeds United) sau cu Rodrigo Moreno (internaţional spaniol astăzi, şi unul dintre cel mai buni marcatori din La Liga sezonul trecut).

Chiar şi-asa, Cristian a bifat 20 de meciuri în sezonul 2009-2010 şi a marcat de 10 ori, fiind cel mai bun marcator al micilor madrileni alături de Juankar, actualul jucător al Malagăi. În primăvară, Lopez era chemat la antrenamentele primei echipe de Manuel Pellegrini, tehnician care în vară îi lăsa locul lui Jose Mourinho.

Mourinho l-a chemat şi el pe Cristian Lopez să se antreneze cu prima echipă, dar atacantul nu a apucat să bifeze vreun meci la Real Madrid. Ulterior s-a transferat la Valencia şi doi ani mai târziu a ajuns în Championship, la Huddersfield.

Afla mai multe despre: cristian lopezfcsb 

viewscnt
Articole similare