Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Turul Franţei rămâne în picioare. Cum văd autorităţile franceze derularea evenimentului pe timp de pandemie

Turul Franţei rămâne în picioare. Cum văd autorităţile franceze derularea evenimentului pe timp de pandemie

Ciclism

Comentarii

Pandemia de coronavirus a trimis în vacanţă sportivii la nivel mondial. Una dintre puţinele competiţii de anvergură care nu a fost anulată este Turul Franţei. Şi asta pentru cu organizatorii şi autorităţile franceze cred că se poate disputa la datele stabilite.

Turul Franţei ar urma să înceapă la 27 iunie şi s-ar termina la 19 iulie. Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franţa, a dezvăluit pentru presa din Hexagon că evenimentul ar putea avea loc fără spectatori. De obicei, Turul Franţei adună între 10 şi 12 milioane de fani. Cum vor să procedeze organizatorii în aceste condiţii ?

În primul rând, ar interzice prezenţa publicului la start şi la sosire, lucru deloc complicat în actualele condiţii. Apoi, pe durata celor 3470 de km, poliţiştii ar urma să însoţească plutonul şi să elibereze traseul de eventualii spectatori.

"Modelul economic al Turului Franţei nu se bazează pe vânzarea de bilete, ci pe drepturile TV şi de imagine. Toată lumea a înţeles beneficiile statului acasă, ceea ce poate privilegia spectacolele televizate, mai ales cele în direct. Nu cred că ar fi o problemă dacă am privi Turul Franţei la televizor", a declarat Roxana Mărăcineanu pentru France Bleu. Ea a precizat că organizatorii iau în calcul mai multe variante.

Turul Franţei a fost organizat pentru prima dată în 1903 şi de atunci nici o ediţie nu a fost anulată, cu excepţia celor din timpul celor două războaie mondiale. Până acum Uniunea Ciclistă Internaţională a anulat toate cursele până la 31 mai.

Afla mai multe despre: turul frantei 

viewscnt
Articole similare