Experiențe împreună.
You are here:

U Craiova, comunicat oficial după incidentele de la meciul cu FC Botoşani. Reacţia oltenilor

U Craiova, comunicat oficial după incidentele de la meciul cu FC Botoşani. Reacţia oltenilor

U Craiova

Comentarii

Universitatea Craiova le cere iertare propriilor suporteri idupă incidentele de la meciul cu FC Botoşani, dar îl acuză pe antrenorul moldovenilor Marius Croitoru că a înjurat şi a provocat delegaţia olteană.

"Clubul Universitatea Craiova îşi cere scuze propriilor suporteri, dar şi tuturor iubitorilor de fotbal din România, inclusiv admiratorilor FC Botoşani, pentru modul cum au escaladat tensiunile de la ultima întâlnire directă cu formaţia din Moldova. Fără să încercăm să scuzăm în vreun fel ceea ce s-a întâmplat, ni se pare important să facem public contextul evenimentelor.

În primul rând, domnul Marius Croitoru a manifestat un comportament total deplasat pe toată durata partidei de pe Oblemenco, în special în timpul primei reprize. Pe lângă injuriile adresate de domnia sa nu doar oficialilor şi invitaţilor noştri, ci chiar jucătorilor Universităţii Craiova (a se vedea pe reluări cum îl înjură pe Cîmpanu pentru că îndrăznise să cadă în urma unui fault extrem de dur al lui Ţigănaşu), dl. Croitoru a culminat recurgând la un gest obscen repetat pentru secunde în şir şi văzut de toată lumea prezentă pe stadion duminică. Gestul antrenorului Botoşaniului, surprins de altfel şi de camerele de luat vederi de pe stadion, era clar adresat delegaţiei Universităţii. Nu ştim de ce domnul Croitoru a preferat ulterior să mintă şi să spună că nu a făcut acel gest, însă îndrăznim să spunem că asemenea lucruri (nici înjurăturile, nici obscenităţile, nici minciuna) nu au ce căuta nici măcar în societate în general, cu atât mai puţin într-o competiţie sportivă.

În fine, tensiunea a fost exacerbată şi de greşelile flagrante ale brigăzilor de arbitri din ultimele două întâlniri cu Botoşani. La cea de la Craiova, comportamentul suburban al domnului Croitoru venea după ce arbitrii nu văzuseră un ofsaid imens, la primul gol al oaspeţilor, şi un fault în careu al lui Hankic la Cîmpanu, la scorul de 0-1. Cu nici trei săptămâni înainte, la Botoşani, Universităţii îi fuseseră refuzate cel puţin trei penaltiuri clare (spun specialiştii) şi alte două măcar discutabile (spunem noi), într-un joc în care gazdelor noastre li s-a tolerat şi un comportament general extrem de agresiv, care a pus de multe ori în pericol integritatea corporală a fotbaliştilor noştri", se arată într-un comunicat al clubului oltean.

FC Botoşani a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-1), pe CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a play-off-ului Ligii I. Craiova a avut doi jucători eliminaţi, unul, Vătăjelu, pentru două cartonaşe galbene, şi celălalt, Bancu, pentru că l-a călcat pe Florescu, aflat la pământ, apoi a vrut să-i dea un cap în figură lui Jonathan Rodriguez. De la oaspeţi a fost elimiant Ţigănaşu, pentru două galbene. În tribune, oficialul oltenilor Silvian Cristescu a fost aproape de bătaie cu membri ai delegaţiei oaspete.

viewscnt
Articole similare
Poza care face inconjurul lumii. Prima reactie a iubitei lui Eriksen dupa criza cardiaca a...