Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Craiova, MEGA lovitură! E cel mai scump transfer din istoria clubului şi poate aduce primul titlu în Bănie după 29 de ani

U Craiova, MEGA lovitură! E cel mai scump transfer din istoria clubului şi poate aduce primul titlu în Bănie după 29 de anigalerie foto
Comentarii

Andrei Ivan este cel mai scump fotbalist achiziţionat de Universitatea Craiova. Talentatul atacant se poate transforma într-un mare atu pentru gruparea lui Bergodi în lupta pentru titlu. Numirea lui Bergodi la Craiova îl poate ajuta pe Ivan să-şi regăsească forma de altă dată.

Liga 1 a revenit la Telekom Sport şi, odată cu ea, speranţele echipelor din playoff la titlul de campioană. Fără doar şi poate, CFR Cluj este principala favorită la trofeu, în timp ce FCSB şi Universitatea Craiova pornesc în acest moment cu şansa a doua.

”Leii” din Bănie au 26 de puncte după primele două etape din playoff, la fel ca FCSB, dar cu şapte puncte mai puţine ca CFR Cluj şi un meci în minus. În primul meci de la revenire, U Craiova ar fi trebuie să joace contra celor de la FC Botoşani, dar partida a fost amânată după izbucnirea celui de-al doilea caz de coronavirus din Liga 1. Astfel, Cristiano Bergodi va debuta oficial la U Craiova contra celor de la Astra Giurgiu.

U Craiova şi cel mai scump transfer al său. Andrei Ivan, super lovitura care poate aduce titlul în Bănie

Andrei Ivan este cel mai scump transfer efectuat de Craiova în era Mihai Rotaru. Talentatul atacant de 23 de ani a fost cumpărat de la Krasnodar pentru 1.5 milioane de euro. Ruşii plătiseră pentru el în iulie 2017, 3 milioane de euro.

Puştiul răsfăţat al oltenilor a revenit astfel în Liga 1, dar perioada mai puţin fastă pe care a traversat-o, plus izbucnirea pandemiei de coronavirus a făcut ca publicul să uite de unul dintre cele mai importante avantaje pe care le au oltenii în lupta pentru titlu.

Fotbalistul remarcat şi de expertul Telekom Sport, Basarab Panduru, a marcat doar două goluri în acest sezon. O statistică atrage însă atenţia în privinţa lui Andrei Ivan.

Fotbalistul care impresiona şi la Campionatul European de Tineret cu naţionala U21 a României a făcut mereu meciuri bune în Liga 1 contra formaţiilor calificate în acest an în playoff-ul Ligii 1. Cu excepţia Astrei, Andrei Ivan a marcat împotriva tuturor echipelor din playoff, ba chiar cel mai bine s-a descurcat contra principalelor contracandidate la titlu, FCSB şi CFR Cluj. Ivan a punctat şi contra celor de la FC Botoşani şi contra celor de la Gaz Metan Mediaş şi cu siguranţă reprezintă un fotbalist pe care Bergodi va miza în lupta pentru titlu.

Bergodi, un avantaj pentru Andrei Ivan

Chiar dacă Ivan are acum o cotă în scădere (detaliu certificat şi de site-ul de specialitate Transfermarkt.com), fotbalistul născut pe 4 ianuarie 1997 la Moreni pare exact tipul de jucător de care ai nevoie în meciuri decisive.

Dezechilibrant, rapid, intuitiv şi speculant, Ivan poate juca în oricare dintre cele două benzi ale atacului, dar şi ca atacant central, un rol în care poate exploda sub comanda lui Bergodi. Cele 21 de goluri şi 14 pase reuşite în cariera sa pentru Universitatea îl transformă într-un lider în actualul lot al lui Bergodi. În plus, mai are un avantaj: se pliază pe gândirea lui Bergodi!

Italianul foloseşte des sistemul 4-2-3-1 şi variaţia sa, 4-3-3, oferind un rol important jucătorilor de bandă, dar şi atacantului central. Mateiu, Nistor sau Cicâldău vor juca rolul importante în noul angrenaj al oltenilor, Bergodi acordând de asemenea importanţă mare rolului mijlocaşilor centrali.

Tehnicianul italian are pretenţia de la jucătorii săi de bandă să ofere viteză, capacitate de efort şi un plus de tehnică, iar de la atacant să ”rupă” defensiva adversă prin pressing şi execuţii rapide, detalii la care Ivan stă excelent. De la fotbalistul transferat de la Krasnodar, italianul nu va aştepta neapărat goluri, dar raidurile sale se pot demonstra decisive. Cu Bergodi pe bancă, Andrei Ivan va primi o mai mare libertate în atac, dar şi responsabilitatea de a impinge jocul catre poarta adversă, aspecte care îi avantajează jocul fotbalistul originar din Moreni, aşa cum am văzut şi la turneul final din Italia şi San Marino.

Sistemul folosit de Bergodi garantează spaţii de finalizare între atacantul central şi cei laterali, spaţii ăn care se pot infiltra mijlocaşii interiori (Cicâldău, Nistor) sau atacanţii laterali (Ivan, Mihăilă, Bărbuţ, Gustavo). De precizat că italienii cred că acest sistem de joc şi variaţiile sale sunt cele mai bune pentru a dezvolta o fază ofensivă ideală. Bergodi va căuta tranziţia negativă, şi va aştepta de la jucătorii săi să facă rapid trecerea din atac în apărare. În plus, pressingul agresiv, imediat după pierderea mingii este vital. Şi la aceste capitole, cel mai scump transfer al Craiovei stă foarte bine.

”Am 2 goluri marcate şi câteva penalty-uri scoase. Mă simt bine şi chiar dacă joc bine lumea  nu apreciază, fiindcă vor mai mult de la mine, vor să marchez. Mie mi-ar plăcea să joc în stânga, dar acolo joacă Mihăilă, un jucător foarte bun. M-am întors la Craiova şi pentru a putea prinde echipa naţională"

Ţinând cont de incertitudinea din dreptul lui Koljic, Ivan poate fi surpriza lui Cristiano Bergodi în acest final de sezon. Teoretic, atacantul adus de la Krasnodar poate evolua ca titular şi în flancul stâng, dar şi în flancul drept, semn că Andrei poate fi un jolly joker pe care Bergodi va ştii cum să-l fructifice.

Cum ar putea arăta U Craiova la reluarea Ligii 1: Ivan poate juca oriunde

  • Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, Cosic, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ (Ivan), Ivan (Koljic), Mihăilă (Ivan)

U Craiova joacă vineri, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport, în primul meci oficial al lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică a oltenilor, contra Astrei.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: andrei ivanu craiovacristiano bergodi 

viewscnt
Articole similare