Experiențe împreună.
You are here:

UEFA a decis şi a aprobat noul format al Champions League. Regulamentul va fi valabil din 2024

UEFA a decis şi a aprobat noul format al Champions League. Regulamentul va fi valabil din 2024
Comentarii

Cei de la UEFA au avut o întâlnire în care s-a discutat despre noul format al Champions League, iar aceştia l-au aprobat, urmează ca deciziile finale să aibă loc în aprilie.

Cei de la UEFA au avut o şedinţă în care au discutat despre cum se va disputa Champions League din 2024. În urma aceste întâlniri s-a luat o decizie şi s-a aprobat noul regulament.

UEFA a decis şi a aprobat noul format al Champions League

Se pare că UEFA  a decis şi a aprobat noul format al Champions League, dar acest lucru va fi făcut oficial pe 19 aprilie. 

Mai multe organizaţii au fost prezente la această întâlnire şi au reuşit să ajungă la un numităr comun, privind ceea ce urmează să se întâmple cu cea mai importantă competiţie între cluburi. Cei de la AFP şi European Leagues, susţin că UEFA va face decizia oficială în următoarele săptămâni, în urma unor modificări aduse noului format.

UEFA a confirmat faptul că în următoarea perioadă se va reuni alături de comitetul său executiv şi va mai discuta planurile care au fost evaluate şi la întâlnirea de miercuri.

"Viitorul competiţiilor de club după 2024 va fi unul dintre subiectele discutate.

Cu toate acestea, orice decizie oficială în acest sens va fi luată doar la următoarea şedinţă a comitetului executiv UEFA din 19 aprilie, pentru a finaliza discuţiile în curs", a declarat UEFA într-un comunicat.

La întâlnirea de pe 19 aprilie, UEFA va discuta şi despre modul în care va organiza întârzierea Campionatul European din 2020, care se va desfăşura în 12 oraşe, care vor putea găzdui şi suporteri la meciuri, având în vedere noile probleme legate de COVID-19.

Cum va arăta Champions League din 2024

Preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene, Andrea Agnelli, le-a cerut tutuor celor implicaţi în organizaţie să sprijine reforma celor de la UFEA cu privire la Champions League, lucru care ar începe în 2024.

Andrea Agnelli este şi preşedintele celor de la Juventus şi susţine că noul format al celei mai importante competiţii intercluburi ar urma să se oficializeze în următoarea perioadă, iar Champions League ar avea, din 2024, 36 de echipe în loc de 32.

"În câteva săptămâni, totul ar trebui să fie mai mult sau mai puţin rezolvat", a declarat Andrea Agnelli.

 Au avut loc discuţii cu privire la cele 4 cluburi suplimentare care ar urma să intre în competiţie. Momentan acestea ar fi ocupanta locului 4 din Ligue 1, o câştigătoare a unui campionat din plan secund şi o echipă care în sezoanele anterioare a obţinut performanţe importante în cupele europene.

Asociaţia Ligilor Europene doreşte ca grupările care urmează să intre în competiţiile europene să fie condiţionate de rezultatele obţinute în campionate, cu toate că cei de la UEFA vor să se bazeze pe coeficient, ceea ce ar însemna că echipe precum Liverpool, Arsenal sau Borussia Dortmund să fie favorizate, chiar şi după un sezon în care ratează calificare în cupele europene.

Pe lângă această discuţie cu privire la cele 4 cluburi care ar urma să intre în competiţie din 2024, Agnelli a mai spus că a fost acceptată trecerea la "sistemul elveţian" ceea ce ar face ca echipele să fie "foarte, foarte aproape de o Ligă a Campionilor ideală".

Cum se va disputa competiţia

Se pare că în 2024 vechiul sistem de grupe va dispărea, iar în locul acestuia va exista un mini campionat cu 36 de echipe, unde fiecare club va disputa câte 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiţi, ceea ce ar aduce la o mai mare expunere şi creştere mediatică şi a drepturilor TV, iar la final va avea loc faza eliminatorie.

Ideea i-a aparţinut legendei Edwin Van der Sar, director executiv al lui Ajax Amsterdam, potrivit lui Andrea Angelli.

viewscnt
Articole similare
SIMULARE Adio grupe in cupele europene. Secretele "sistemului elvetian". Cum vor fi...