Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA, gata să mute finala Champions League de la Istanbul. Unde ar putea avea loc confruntarea dintre Manchester City şi Chelsea

UEFA, gata să mute finala Champions League de la Istanbul. Unde ar putea avea loc confruntarea dintre Manchester City şi Chelsea
Comentarii

Oraşul Istanbul ar putea rata pentru al doilea an consecutiv găzduirea finalei UEFA Champions League.

Anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, actul final al competiţiei a avut loc în Portugalia, la Lisabona. UEFA este de acord să mute finala Champions League, după ce Turcia a intrat pe lista roşie de călătorie a Angliei. Forul european îşi doreşte garanţii din partea britanicilor, iar una dintre ele ar fi ca finala să se joace pe Wembley. 

Premierul Boris Johnson a discutat cu preşedintele UEFA pentru a încerca să mute finala de la Istanbul. Turcia a intrat pe lista roşie, astfel că orice călătorie din ţară către Marea Britanie necesită 10 zile de carantinare. Jucătorii celor două cluburi britanice nu îşi doresc carantinarea, deoarece asta ar putea însemna ratarea meciurilor de la EURO 2020. Turcia înregistrează 20.000 de cazuri pe azi, chiar dacă ţara se află în carantină totală. 

UEFA nu a luat în calcul variantele de stadioane propuse de britanici în ultimele zile: Tottenham, Newcastle, Arsenal, Aston Villa, la Glasgow, pe Hampden Park sau Cardiff, pe Principality Stadium.

Singura varintă ar fi stadionul Wembley, iar dacă meciul ar avea loc la Londra, partida Manchester City - Chelsea ar putea avea în tribune până la 22.500 de spectatori. The Sun anunţă că înainte de a se lua o decizie, trebuie să fie îndeplinite mai multe condiţii.

Finala play-off-ului din Championship are trebui să se joace cu două zile mai devreme, astfel încât finalistele din Champions League să se poate antrena pe Wembley, vineri, 28 mai. UEFA vrea garanţii de la britanici că: toţi reprezentanţii media, sponsorii şi VIP-urile care vor asista la finala Champions League, vor putea face asta fără să respecte regulile de carantinare. 

De asemenea, UEFA le cere cluburilor implicate în acest sezon din Champions League să contribuie cu o parte din veniturile câştigate în acest sezon, pentru a acoperii cheltuielile organizării de la Istanbul. Suma ar fi undeva aproape de 25 de milioane de euro.    

Afla mai multe despre: finala istanbul 

viewscnt
Articole similare