Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultima achiziţie a "câinilor" exclamă: "Dacă vorbeşti despre România în fotbal, vorbeşti despre Dinamo. UCL e visul nostru!"

Ultima achiziţie a "câinilor" exclamă: "Dacă vorbeşti despre România în fotbal, vorbeşti despre Dinamo. UCL e visul nostru!"

Dinamo București

Comentarii

Mijlocaşul Mamoutou N'Diaye (28 de ani), ultimul transfer al lui Dinamo, a ajuns în cantonamentul din Antalya şi a oferit primul interviu din postura de "câine roşu". Internaţionalul malian şi-a făcut bine temele înainte de a semna cu echipa antrenată de Mircea Rednic.

"Dinamo este un club mare, chiar dacă rezultatele nu sunt aşa bune acum.  În istorie este un club mare. Antrenorul este important, mi-a spus că suporterii sunt magnifici. Îmi place acest lucru, a fost încă un motiv pentru care am ales Dinamo. Chiar dacă am avut alte opţiuni, inclusiv din Germania, am ales România. Este un club bun, la fel ca antrenorul şi suporterii.

Ştiu multe despre Dinamo. Toată lumea ştie cine e Dinamo. Pe unde se joacă fotbal, dacă vorbeşti de România, vorbeşti de Dinamo. A jucat în Cupa Campionilor, este o echipă mare. Trecutul său este al unui club mare. Nu e uşor în acest moment, dar, cu timpul, sper că va fi ca înainte", a declarat Mamoutou N'Diaye, pentru site-ul doardinamo.ro.

Mijlocaşul a precizat că a ales Liga 1 datorită lui Mircea Rednic: "Eu am venit pentru el la Dinamo. Voiam să lucrez cu el de când eram în Belgia. Am fost aproape să merg şi la Mouscron când era acolo. Atunci nu ne-am înţeles deoarece eu eram sub contract şi cluburile nu s-au pus de acord. Rednic iubeşte provocările. Rednic iubeşte să antreneze, iubeşte fotbalul. Şi eu la fel. În viaţa asta nu ştiu decât fotbal. Am vorbit cu el, din păcate mai sunt doar 5 meciuri, dar sper că putem merge în play-off".

N'Diaye este la curent şi cu rivalitatea cu FCSB: "Este mai mult decât un derby. Este o chestiune de onoare, de viaţă. Am văzut asta. Şi am simţit şi în Belgia, la Anvers – Beershot. Când se joacă meciurile, este bine să-i mulţumeşti pe suporteri".

Fotbalistul din Mali a mărturisit că visează să joace cu Dinamo în Liga Campionilor. "Am jucat în preliminarii contra lui PSV, la Zulte, a fost magnific. Toţi fotbaliştii vor să evolueze în Liga Campionilor sau în Europa League. E visul nostru. Aşa că dacă şi Dinamo visează asta, la fel şi eu. Şi sper ca visul să devină realitate. Antrenorul iubeşte să muncească şi cred că putem ajunge acolo. Trebuie să joci pentru ceva, pentru un obiectiv. Iar visul trebuie să fie mare, adică Liga Campionilor. Când ai dorinţe mici, nu obţii prea multe. Mai ales în fotbal. Toată lumea visează să joace în marile competiţii, Campionatul Mondial, Cupa Africii, Liga Campionilor, Europa League. Este magnific. Să joci împotriva marilor jucători este un vis. Visul lui Dinamo poate deveni realitate dacă avem răbdare", a mai spus N'Diaye.

Pe teren, cel mai bine se simte "la mijlocul terenului. La naţională, se joacă cu 2 oameni, depinde de antrenor. Fie sunt singur acolo, un număr 6, o santinelă, cu optarul şi decarul în faţă, fie joc un număr 8. La club, am jucat fie număr 6, fie 8 fie 10. Dar o să joc unde va trebui. Eşti fotbalist, chiar dacă nu e poziţia ta preferată, trebuie să fii pregătit".

Referitor la jucătorii de la Dinamo pe care îi cunoştea: "Îi ştiu pe Jaadi şi pe Zenke. Sunt primitori, drăguţi. Mă simt foarte bine aici. Toată lumea este drăguţă cu mine".

Performanţele cu care se mândreşte: "Am jucat în Belgia, la Mons, Anvers. Am câştigat Cupa Belgiei cu Gent. Am jucat şi finala Cupei de 3 ori. A fost bine. M-am simţit bine câştigând un trofeu, îmi doresc să câştig şi cu Dinamo! Au trecut prea mulţi ani de când echipa nu a mai câştigat campionatul şi eu ştiu asta. Cea mai frumoasă senzaţie e să fii campion. Este magnific pentru un jucător, intri în istoria clubului. Ăsta este cuvântul, magnific!".

Viaţa în Mali "este OK, este mult mai cald ca în România, este mult soare. Lumea este primitoare şi drăguţă, familia mea este acolo. Îmi place întotdeauna când merg acolo în vacanţe, la familie. Este bine. Copilăria mea a fost frumoasă, câteodată îmi mai aduc aminte de momentele acelea. Îmi face bine. Am mers la şcoală, dar le-am zis celor din familie că vreau să joc fotbal. Acolo, viaţa mea se desfăşura între şcoală şi fotbal. Aşa e şi acum, toţi copii vor să joace fotbal şi să meargă la şcoală. Apoi am mers la un Centru de Formare".

Cât despre România: "Mi s-a părut o ţară frumoasă, mai ales Bucureştiul. Oamenii sunt de treabă, dar trebuie să descopăr acum totul. Când o să am timp poate o să merg să văd Castelul lui Dracula".

Mesaj pentru fani: "Îmi place atmosfera pe care o fac. Este întotdeauna important să poţi să contezi pe al 12-lea jucător. Suporterii te pot motiva atunci când îi simţi din teren. Este o plăcere să ştiu că fanii dinamovişti sunt tot timpul alături de echipă, chiar şi în aceste momente. Îmi place mult asta. Am văzut clipuri din derby, am văzut acel steag imens cu România. A fost o nebunie. Sunt oameni care nu bagă în seamă România, dar este un fotbal bun aici. Am văzut la televizor. Este frumos să vezi aşa suporteri. Asta mă motivează în plus. Haideţi lângă noi! Avem nevoie de voi. Sunteţi extrem de buni şi ne puteţi împinge de la spate să ne îndeplinim obiectivele! Haide Dinamo!".

Afla mai multe despre: mamoutoudinamoucl 

viewscnt
Articole similare