Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | A plecat de la FCSB şi semnează în următoarele ore! Gigi Becali nu l-a mai vrut la echipă

ULTIMA ORĂ | A plecat de la FCSB şi semnează în următoarele ore! Gigi Becali nu l-a mai vrut la echipăgalerie foto

FCSB

Comentarii

Bozhidar Chorbadzhiyski şi-ar fi găsit echipă, anunţă presa din Polonia. Jucătorul ar urma să semneze cu formaţia FKS Stal Mielec.

Gigi Becali a renunţat la serviciile bulgarului Bozhidar Chorbadzhiyski, fotbalist pentru care nu a dorit să mai plătească suma de bani solicitată de CSKA Sofia.

Pentru Bozhidar însă plecarea de la FCSB se poate transforma într-o reuşită. Fotbalistul care nu a mai fost păstrat nici de CSKA Sofia, ar fi ajuns la un acord cu formaţia poloneză FKS Stal Mielec.

Formaţia nou promovată în prima ligă din Polonia caută cu disperare un fundaş central după ce Mateusz Zyro şi Wojciech Blyzsko s-au accidentat. Firesc, gruparea poloneză nu poate transfera decât jucători liberi de contract, iar Bozhidar Chorbadzhiyski se află în această situaţie.

Presa din Polonia scrie că Mielec are nevoie de un apărător cu experienţă, iar CV-ul lui Bozhidar pare să-l recomande pentru un astfel de transfer: ”A jucat ultima dată la CSKA Sofia, dar a trecut şi pe la fosta Steaua Bucureşti, echipa cea mai puternică a României” scrie presa din Polonia.

Cum a ajuns Chorbadzhiyski la FCSB şi cum a renunţat Gigi Becali la el

In vara lui 2019, Gigi Becali avea mare nevoie de un fundaş central, ieftin şi bun, aşa cum îi place finanţatorului de la FCSB. Aşa că şi-a îndreptat atenţia mai la sud, spre Bulgaria, unde l-a găsit pe Bozhidar Chorbadzhiskyi, un fundaş central de 24 de ani, cu opt meciuri în naţionala de seniori a Bulgariei, cotat la momentul respectiv la 1,3 milioane de euro, de la ŢSKA Sofia.

Clubul bulgar acceptă să îl lase pe jucător împrumut în România în schimbul a 50.000 de euro, dar şi o clauză de transfer defintiv dacă acesta ar fi confirmat, de 450.000 de euro. Nu avea să se întâmple acest lucru, iar după şase luni, Gigi Becali i-a făcut bagajele şi l-a trimis înapoi la Sofia. N-a apucat să joace decât 345 de minute pentru FCSB, în care a încasat două cartonaşe roşii. Destul cât să simtă gustul criticilor lui Becali şi să fie tras pe "linie moartă".

”Nu se mai schimbă nimic. Bozhidar Chorbadzhiyski nu mai rămâne la FCSB, nu mai am nevoie de el! Va pleca în iarnă. La revedere”, a declarat Gigi Becali, iarna trecută.

În trecut, fundaşul bulgar a fost monitorizat de formaţia engleză Middlesbrough, dar şi de ruşii de la FC Ufa. Cei din urmă au fost foarte aproape să-l transfere, încă de pe vremea când fotbalistul era împrumutat la FCSB, însă mutarea nu s-a mai realizat.

Cota lui Bozhidar Chorbadzhiyski a scăzut dramatic după plecarea de la FCSB

Convocat de regulă la naţionala Bulgariei, Bozhidar Chorbadzhiyski a pierdut contactul cu prima reprezentativă.

El a strâns 9 selecţii pentru Bulgaria , toate în perioada în care evolua pentru CSKA Sofia.

Fotbalistul bulgar a bifat 91 de meciuri la nivelul primei ligi din ţara sa natală şi doar 3 meciuri în Liga 1. Are şase prezenţe în preliminariile Europa League, iar din informaţiile presei din Polonia ar urma să semneze un contract avantajos pentru el. Cota sa a scăzut însă dramatic în ultima vreme. Cotat la 1.3 milioane de euro când a ajuns la FCSB, fotbalistul este astăzi evaluat la 475 de mii de euro.

Cine este FKS Stal Mielec

Gruparea la care ar urma să se transfere fostul jucător de la FCSB a promovat în acest sezon în prima ligă din Polonia.

Formaţia a fost înfiinţată pe 10 aprilie 1939 şi îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe arena Stali Mielec. Patronată de Bartłomiej Jaskot, gruparea din Mielec este antrenată de Dariusz Marzec, fost jucător la Wisla Krakovia sau AE Larissa, printre altele. Din lotul actual fac parte doar patru fotbalişti străini: mijlocaşul sârb Andreja Prokic, finlandezul Petteri Forsell, slovacul Lukas Bielak şi fundaşul ceh Martin Sus. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbbozhidar chorbadzhiyski 

viewscnt
Articole similare